Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні введуть електронний військовий квиток: основна інформація про документ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть електронний військовий квиток: основна інформація про документ

Міністерство оборони розпочало створювати проекти по цифровізації процесів військового обліку

1 квітня 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

В Україні на офіційному рівні було запроваджено електронний військовий квиток. Дану інформацію повідомив міністр оборони Андрій Таран в прес-службі відомства.

В Україні введуть електронний військовий квиток: основна інформація про документ

Військовий квиток стане доступний в електронному вигляді - подробиці змін. Фото: ua.news

За словами міністра, відтепер закінчилася ера військкоматів. На заміну прийдуть територіальні центри комплектування відповідно до адміністративно-територіального устрою держави.

В разі потреби, на доукомплектування військових частин тепер відведено лічені дні, що відповідає вимогам "Стратегії воєнної безпеки України".

Всі зміни відбуваються  з метою вдосконалити та оновити військову систему в Україні. Нововведення тісно пов’язані з реалізацією інших реформ, зокрема, адміністративно-територіальної реформи та створенням цифрової держави.

Андрій Таран зазначає, що в Україні вже створено Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

"Розпочато проекти по цифровізації процесів військового обліку: е-реєстрація, е-військовий квиток, е-транспорт, е-ТЦК. І це тільки верхівка айсберга. Ми не просто зміцнили збройні сили, а й дали інструменти для введення змін в інші складові сектора безпеки і оборони", — підкреслив міністр.

Окрім того, в країні було створено інститут резервістів-контрактників. Ці люди за власним бажанням підписуватимуть контракт. Відповідно вони зможуть користуватися всіма соціальними пільгами і гарантіями, передбаченими для мобілізованих осіб.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, хто проходитиме службу в армії цього року, а хто має право на відстрочку. Коли розпочнеться весняний призов? Інформацію знаходьте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ар

1 квітня 2021, 07:19

Ар, и созданием цифровой государства

Ар

1 квітня 2021, 07:17

было введено электронный военный билет. Двоечников понабирали...


Новини