Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні скоротилися запаси газу на 2 млрд кубометрів: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні скоротилися запаси газу на 2 млрд кубометрів: відома причина

Запаси газу у підземних сховищах різко знизилися

3 грудня 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

Запаси голубого палива на 1 грудня  цього року, які закачані в підземні сховища нашої країни, обраховувались на рівні 16 млрд кубометрів. У порівнянні з 2020 роком, це менше на 39 відсотків. Про це повідомляє пресслужба  "Укртрансгазу".

В Україні скоротилися запаси газу на 2 млрд кубометрів: відома причина

Підземні сховища з газом в Україні (фото з відкритих джерел)

 За останній місяць осені з вітчизняних сховищ було викачано 2 млрд кубометрів голубого палива.Це на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року. З початком сезону, коли відбирається голубе паливо в 2021/2022 з вітчизняних підземних сховищ відібрали 2,7 млрд кубометрів голубого палива.

За оприлюдненою на сайті інформацією, такий високий рівень, коли відбирається голубе паливо якраз на початку сезону, стався з тієї причини, що іноземці – замовники таких послуг, реекспортували власні запаси голубого палива.

 Зараз іноземні трейдери продовжують зберігати куплений ними газ в так званому режимі "митного складу"  в кількості 1,1 млрд куб. м. Така кількість голубого палива  майже у 8,5 раза менша, ніж зберігалась на вітчизняних ПСГ в грудні 2020 року. Зокрема, у short-haul режимі накопичені 0,9 млрд куб. м.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що тарифи для людей можуть злетіти в кілька разів.Після  1 грудня частина споживачів країни може отримувати голубе паливо  за ціною більш як 30 грн за куб,  якщо члени Національної  комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та  сфері комунальних послуг, не  дадуть добро на автоматичне переведення  домогосподарств до  "Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Саме державна компанія "Нафтогаз України" направила звернення до НКРЕКП, аби погодити  підключення всіх побутових споживачів "постачальника останньої надії" за умовами базової річної пропозиції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини