Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні планують створити фонд компенсацій за наслідки від Сovid-вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують створити фонд компенсацій за наслідки від Сovid-вакцинації

У Кабміні хочуть визначити механізм відповідальності постачальників за якість вакцин

18 березня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити фонд компенсації побічних наслідків від використання вакцин від коронавірусу. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради 18 березня.

В Україні планують створити фонд компенсацій за наслідки від Сovid-вакцинації

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

Таку заяву міністр зробив під час обговорення законопроекту №5247 про позбавлення виробників вакцин від відповідальності за наслідки щеплень в комітеті ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексій Соловйов зазначив, що всі країни змушені використовувати вакцини, які не пройшли повний цикл клінічних випробувань. Однак, підкреслив він, ВООЗ та міжнародний Альянс Гаві створили програму компенсації за побічні наслідки, які можуть настати в результаті використання вакцини за програмою COVAX для країн, які отримали цю вакцину. Зазначається, що вона не поширюється на інші вакцини.

"На думку Олексія Соловйова, необхідно визначити механізм відповідальності постачальників за якість вакцин або створити в країні механізм компенсації побічних наслідків від їх використання. Максим Степанов зазначив, що створення фонду для таких компенсацій буде передбачено в постанові Кабінету міністрів", — йдеться в повідомленні.

Також голова медкомітету і нардеп Михайло Радуцький запропонував передбачити компенсаторний фонд в законопроекті №5247.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Максим Степанов заявив, що Україна відмовиться від використання вакцин від коронавірусу Covishield компанії AstraZeneca, якщо буде офіційно підтверджений зв'язок між тромбозом і вакцинацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини