Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні офіційно презентували Центр протидії дезінформації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні офіційно презентували Центр протидії дезінформації

Центр почне свою роботу вже наступного тижня

11 березня 2021, 16:23
Поділіться публікацією:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в Україні незабаром почне свою роботу Центр протидії дезінформації, який запустять на базі Ради національної безпеки і оборони України. Очікується, що він може запрацювати наступного тижня. Про це повідомив Єрмак в ході форуму "Україна 30" 11 березня.

В Україні офіційно презентували Центр протидії дезінформації

Андрій Єрмак - фото з відкритих джерел

"Найближчим часом почне свою роботу такий міжнародний центр, який буде створений на базі РНБО. Цей орган не буде політичним, президент буде здійснювати контроль і стежити за його діяльністю. Я впевнений, що вже на наступному тижні такий центр почне роботу", — поінформував Єрмак.

За його словами, зараз кілька міжнародних партнерів підтвердили зацікавленість в участі в роботі цього центру.

Нагадаємо, що раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що вже з березня в Україні запрацює Центр протидії дезінформації. "Коментарі" дізналися у незалежних експертів, як це може допомогти в боротьбі з фейками і пропагандою? Чому це важливо? Як не перетворити подібний інструмент у важіль тиску на незалежні медіа?

Як раніше повідомляли "Коментарі", головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про нову схему фінансового шахрайства, що поширюється від його імені. За словами Ляшка, шахраї телефонують довірливим українцям, представляючись його ім'ям, і закликають допомогти фінансово. Крім того, чиновник зазначив, що можливі дзвінки від аферистів і в месенджері Telegram. Все повторюється з точністю: людина на тому кінці дроту представляється Віктором Ляшком і просить про термінове зарахування грошей на вказаний рахунок. Головний санлікар країни підкреслив, що все це — велика шахрайська схема. Також чоловік закликав не довіряти подібним повідомленнями і дзвінкам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини