Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні хочуть ввести новий податок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть ввести новий податок

У середньому українцям доведеться платити близько шести тисяч гривень

6 липня 2020, 21:36 comments2607
Поділіться публікацією:

Законопроект народних депутатів від фракції "Слуга народу" та "Довіра" пропонує ввести мінімальну податкову оплату з кожного гектара землі сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє "DW".

В Україні хочуть ввести новий податок

Згідно з новим законопроектом, усереднений мінімальний податок за користування одним гектаром землі становитиме 1500 гривень.

За даними Госгеокадастра, близько семи мільйонів українців володіють земельними паями, у кожного приблизного по чотири гектари. Трохи менше п'яти мільйонів власників самі обробляють землю, інші ж здають в оренду великим господарствам і холдингів.

Як зазначив голова Комітету підприємців АПК Олег Юхновський, цей податок найбільше ускладнить життя тих, хто самі обробляють землю.

"Вони платять лише 140 гривень з одного гектара землі. У той же час, вони вирощують продукцію для власних потреб і для реалізації. І мало хто декларує ці доходи", — зазначив Юхновський.

Раніше "Коментарі" зібрали в одному матеріалі ціни на землю в різних країнах Європи. Найдорожче земля стоїть у Швейцарії — понад 70 тисяч доларів за гектар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини