Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні хочуть налагодити системне виробництво безпілотників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть налагодити системне виробництво безпілотників

Уряд сфокусується на стимулюванні розвитку випуску БпЛА в Україні.

17 січня 2023, 10:03
Поділіться публікацією:

Створювати безпілотні літальні апарати уряд планує на системній основі, залучаючи при цьому малих виробників. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на слова першої  віцепрем’єр-міністерки – Міністерки економіки Юлії Свириденко під час конференції "Виробництво БпЛА: можливості та виклики", що відбулася в Києві 14 січня. 

В Україні хочуть налагодити системне виробництво безпілотників

Фото: https://www.5.ua


"Для України питання виробництва та постачання на фронт будь-якої зброї – це питання збереження життів наших захисників та наших громадян. І, зрештою, це питання перемоги. Ми знаємо потреби фронту. Тобто, фактично обсяг ринку. І ми маємо зрозуміти, скільки сьогодні готові виробляти вітчизняні виробники. Які є вузькі місця, що заважають збільшити виробництво. Які дії потрібні від уряду, щоб вирішити всі наявні проблеми.


Ми сфокусовані на тому, щоб стимулювати розвиток виробництва системно, з огляду на перспективу. Стимулювати розвиток малих виробників, розширення виробництва великих, відкрити доступ до фінансів і в середині країни, і зовні", – зазначила Юлія Свириденко.


Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації  Михайло Федоров сказав, що завдяки проекту "Армія дронів" в межах платформи UNITED24 вдається забезпечувати наших військових "найкращими "пташками" та стимулювати розвиток українських виробників безпілотних літальних апаратів. 


Так, за сім місяців проекту за запитом військових вже законтрактовано майже 1600 дронів на суму 3,3 млрд гривень. Частина з них – це дрони українських виробників. 


"Ринок українських БПЛА має великий потенціал. Разом з урядовою командою ми системно працюємо над тим, щоб підтримати наших виробників та спростити багато бюрократичних питань. Це дозволить бізнесу розвиватися та масштабуватися ще швидше", — переконаний Михайло Федоров.


Раніше ми запи


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини