Головна Новини Політика внутрішня політика В українців змінилася довіра до президента та української армії за півтора року війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців змінилася довіра до президента та української армії за півтора року війни

Українські чоловіки почали втрачати довіру до деяких державних інституцій після 18 місяців війни.

16 жовтня 2023, 15:00 comments3984
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Схвалення до президента України Володимира Зеленського почало знижуватись у порівнянні з показниками 2022 року, тоді як довіра до української армії продовжує збільшуватись. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Gallup.

В українців змінилася довіра до президента та української армії за півтора року війни

В українців змінилася довіра до президента та армії. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами дослідження настроїв українського суспільства компанією Gallup, з початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році в українців різко зросло схвалення Зеленського та довіра до армії – 84% та 94% відповідно.

Через рік показники залишаються на високому рівні. Ставлення українського суспільства до президента знизилось на 4% та має результат 81%, а віра в ЗСУ збільшилась на 1% і тепер сягає позначки 95%.

В українців змінилася довіра до президента та української армії за півтора року війни - фото 2

У порівнянні з результатами минулого року також в українців впала впевненість в уряді – 47%, тоді як результат 2022 року був 60%. Згідно з опитуваннями Gallup, українці вважають, що в країні знизилась свобода слова серед ЗМІ з 68% опустилась до 57%. Крім того, лише 22% українців мають впевненість у судовій системі. У 2022 році це показник досяг 29%.

Цікаво, що згідно з дослідженнями найбільшу довіру до влади втратили переважно чоловіки. У групі віком 15-34 роки вона зменшилась на 32 пункти, а у групі 35-54 на 20.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про результати опитування, у якому запитали чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців вважають, що їх голова населеного пункту є корупціонером. Крім того, українці відповіли, чи хочуть вони, щоб очільника їх села чи міста відсторонили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини