Головна Новини Політика внутрішня політика В соцмережах повідомляють, що в Україні новий головком. Ним начебто став Буданов
commentss НОВИНИ Всі новини

В соцмережах повідомляють, що в Україні новий головком. Ним начебто став Буданов

Президент Володимир Зеленський замість головкома ЗСУ Валерія Залужного призначив Кирила Буданова, який до цього моменту очолював розвідку, повідомляють у соцмережах, пишуть «Коментарі»

29 січня 2024, 19:53
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посали головнокомандуючого ЗСУ. Про це у Фейсбуці повідомив колишній нардеп Борислав Береза з посиланням на свої джерела в Офісі президента.

В соцмережах повідомляють, що в Україні новий головком. Ним начебто став Буданов

Ймовірно, ЗСУ отримали нового головкома

Згодом цю інформацію підтвердив журналіст Роман Цимбалюк.

"У нас новий головнокомандувач. Президент України призначив замість Валерія Залужного – Кирила Буданова",
— написав він у Фейсбуці.

Разом з тим, військовий експерт Вадим Трюхан своїм постом у Фейсбуці натякнув, що можливо, уся ця інформація є черговим фейком.

Хоча буквально кілька днів тому нардеп Мар’яна Безугла у Фейсбуці розповідала про основних претендентів на пост головнокомандувача. Серед них також був і очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Безугла відзначала, що голова ГУР, вирощений війною з Росією.

"Від учасника зухвалих операцій до організатора таких. Здатен на дуже сміливі рішення. Фактично не має лімітів креативу та стоп-сигналів, тобто для нього зайти на історично українські землі, трохи східніше; переробити сухопутну бригаду в БПЛА-підрозділ чи звільнити з десяток генералів не матиме ментальних перешкод"
, — писала Безугла.

Разом з тим, як мінус Буданова, вона підкреслювала те, що він немає необхідних знань про структуру і функції Збройних сил обмежені.

"Має команду, яка з одного боку незрозуміла для класичних каст ЗСУ, але з іншого боку в абсолютній більшості теж зі знанням специфіки спецслужб, а не обізнаністю щодо збройних сил. Зухвала та часто за гранями стилістика буданівського ГУР МОУ з одного боку може дати неочікуваний, непередбачуваний для ворога результат асиметричної відповіді, з іншого — породити корупційні ризики, інтриги, які є необхідними для спецслужби, але можуть погіршити стан справ і розборок в ЗСУ; порушити основи управління тощо"
, — писала Безугла.

Серед основних ризиків призначення Буданова вона відзначала можливість інтриг та додавала, що спецслужби – це все ж не Збройні сили.

Разом з тим, після ажіотажу в соцмережах в Міноборони прокоментували чутки.

"Одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда"
, — відзначили у Міноборони.

Нагадаємо, в Україна неодноразово уже "відправляли" у відставку Валерія Залужного, підкреслюючи що між ним та президентом начебто є якийсь конфлікт. Разом з тим, Володимир Зеленський підкреслював, що у нього із Залужним робочі стосунки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ПТНПНХ

29 січня 2024, 20:36

Береза ФСБ шестірка і порохобот, який вже давно зі своїм господарем Порохом продали Україну Пуйлу.

Ігор

29 січня 2024, 20:35

Чим більше гучних понтів і вихваляння, тим більше перспектив. На результати ніхто не зважає. На провали теж ніхто не зважає, особливо економічні. Головне забезпечувати потоки замість розвитку. ЯК у профффесора-фінаншиста Гетманцева чи у Шмигаля старого Ріната. Тому і програли. А те, що першими дізнаються журналісти не є ризиками?

Володимир

29 січня 2024, 20:35

гагарін долітався... березо? ннооо! Се не на піаніно грати! може кришка на "пальці" упасти ...


Новини