Головна Новини Політика внутрішня політика В "Слузі народу" про причини провалу в Раді закону про електрошокер
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Слузі народу" про причини провалу в Раді закону про електрошокер

Депутати готові дати поліції право використовувати електрошокери, проте, потрібно виконати дві умови

1 травня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Верховна Рада не змогла прийняти законопроект №4375, яким пропонувалося дозволити поліцейським використовувати електрошокери проти людей з двох причин.

В "Слузі народу" про причини провалу в Раді закону про електрошокер

Електрошокер (фото з відкритих джерел)

Як сказав глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера", автори законопроєкту не прислухалися до висновку комітету і не внесли правки.

За його словами, депутати готові дати поліції право використовувати електрошокери, проте, потрібно виконати дві умови.

"Перше — коли в комітеті розглядали негативний висновок і повернули на доопрацювання (законопроект — ред.), Автори об'їхали рішення комітету і понесли це в зал. Через це зрізалося, умовно, 50 голосів .... Друге — прибрати звідти адміністративні правопорушення. У поліції теж є погані люди, велика дуже організація", — сказав Арахамія.

Нагадаємо, глава патрульної поліції України показав на себе, як діє електрошокер. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України в своєму Telegram-каналі. Так, керівник патрульної поліції України Євген Жуков випробував на собі дію електрошокера Taser. Відзначається, що це медично сертифіковане нелетальної зброї, яке паралізує правопорушника, але не завдає небезпечних поранень. "Неприємно, але ефективно і менш небезпечно", — повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як раніше повідомлялося, Кабінет міністрів України схвалив розширення прав поліції у використанні електрошокера. Також силовикам виділяють солідні кошти з бюджету. Про можливі наслідки подібних тенденцій і про роль міністра МВС Арсена Авакова розповіли українські експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини