Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ прокоментували обшуки у Медведчука та звинувачення у державній зраді
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ прокоментували обшуки у Медведчука та звинувачення у державній зраді

Звинувачення у державній зраді очільника політради партії в ОПЗЖ назвали політичною розправою влади

11 травня 2021, 20:08
Поділіться публікацією:

У партії "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ) заявляють, що звинувачення голови Політради партії Віктора Медведчука у державній зраді та обшуки у нього вдома є помстою з боку влади. Про це йдеться в офіційній заяві ОПЗЖ.

В ОПЗЖ прокоментували обшуки у Медведчука та звинувачення у державній зраді

В ОПЗЖ прокоментували обшуки у Віктора Медведчука

"Обшуки, проведені вдома у Віктора Медведчука та у члена Політради партії Тараса Козака, висування їм підозр, черговий обшук, проведений в офісі партії "Опозиційна платформа — За життя", є помстою і розправою над головою Політради найбільшої опозиційної партії", — сказано в заяві політсили.

В ОПЗЖ також зазначають, що, попри "безпрецедентний тиск і погрози, використання адміністративного ресурсу і напади націонал-радикалів, які забезпечені повною підтримкою влади", політсила продовжує свою активну політичну діяльність.

Крім того, в партії наголошують на тому, що будуть продовжувати "відстоювати свої ідеї, берегти пам'ять про перемогу у Великій Вітчизняній війні та вшановувати її героїв".

Цим рішенням ОПЗЖ аргументує проведення по всій території України масових акцій на честь Дня Перемоги, в яких брав активну участь і Віктор Медведчук.

"Влада переконалася, що "Опозиційна платформа — За життя" буде відстоювати цю ідею так само принципово і послідовно, як вимагала зниження космічних тарифів на житлово-комунальні послуги та припинення тарифного геноциду; реальної протидії пандемії коронавірусу, механізм боротьби з якою запропонував Віктор Медведчук; встановлення миру на Донбасі та виконання Мінських угод", — підкреслюють в ОПЗЖ.

У заяві також зазначають, що приурочені до 9 Травня акції продемонстрували, що багато українців поділяють і підтримують ідеї політсили.

"Уже через день після цього влада відповіла політичними репресіями проти Віктора Медведчука. Не зумівши довести обґрунтованість репресій, які стали виглядати як санкції, каральна машина поліцейської держави пішла на нове беззаконня — заявила про висунення підозр Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку", — підкреслюють у партії.

В ОПЗЖ називають такі дії влади "відвертою і цинічною політичною розправою" над опозиційним політиком, який завдяки своїй принциповій позиції показує "справжнє обличчя" вітчизняної влади.

"В цих умовах партія залишає за собою право звернутися до Українського народу для того, щоб вжити всіх необхідних заходів і обмежити свавілля чиновників і беззаконня, пограбування і геноцид громадян, переслідування інакомислячих", — йдеться у заяві ОПЗЖ.

Нагадаємо, Служба безпеки України проводить обшуки у будинку одного з лідерів "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини