Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ обурені демонтажем копії ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі у Львові
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ обурені демонтажем копії ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі у Львові

У політсилі вважають, що демонтаж копії ордена Вітчизняної війни у Львові – це насильницьке знищення історичної пам'яті українського народу

26 жовтня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

У партії "Опозиційна платформа – За життя" висловили свою думку щодо демонтажу копії ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі "Марсове поле" у Львові. Про це повідомляється на офіційному сайті політсили.

В ОПЗЖ обурені демонтажем копії ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі у Львові

Демонтаж копії ордена Великої Вітчизняної війни. Фото: Укрінформ

У партії вважають, що в Україні в ранг державної політики введено спотворене трактування історичних подій, відмову від пам'яті про героїв Великої Вітчизняної війни та знецінення їх подвигу у боротьбі з фашизмом.

"Рада національної безпеки та оборони забороняє використовувати саму назву "Велика Вітчизняна війна", а регіональна влада демонтує не лише пам'ятні знаки радянського періоду, а й військову символіку, пам'ятники полеглим воїнам. У тому ж таки Львові нещодавно знесли Меморіал на згадку про переможців над нацизмом. Наразі неугодною стала вже й масштабна копія Зірки Перемоги, яка була центральним елементом меморіалу "Марсове поле", – йдеться у партійній заяві.

В ОПЗЖ нагадали, що нещодавно на Полтавщині вандали знищили пам'ятник Чапаєву, а також осквернили та зруйнували ще два пам'ятники – комсомольцям та радянському генералу Івану Третьяку.

"Опозиційна платформа – За життя" заявляє, що така політика влади – це образа пам'яті про подвиг мільйонів українців, які воювали у лавах Радянської армії та віддали життя за Велику Перемогу. Це насильницьке знищення історичної пам'яті українського народу", – вважають у політсилі.

У зв'язку з цим у ОПЗЖ наголосили, що не дозволять спотворити історичну пам'ять про Велику Вітчизняну війну та знецінити внесок полеглих у боротьбі з фашизмом та нацизмом.

"Саме з цією метою нашою партією було створено громадський рух "Український фронт захисту історичної пам'яті" і саме його активісти разом із членами та прихильниками нашої політсили продовжать захищати історичну пам'ять українського народу – пам'ять про подвиг Великої Перемоги та тих, хто ціною власного життя відстояв світ нашої багатонаціональної країни. І ця наша позиція є розумною альтернативою політиці влади", – йдеться у заяві партії "Опозиційна платформа – За життя".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

26 жовтня 2021, 20:27

В укро политике находятся пидорасы, педофилы и бандерлоги, а этим тварям человеческое чуждо! К этому скоту можно не взывать! Эту мразь нужно уничтожать физически!


Новини