Головна Новини Політика внутрішня політика В ОП визнали: Вони шість місяців "обробляють" закон про військових злочинців
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП визнали: Вони шість місяців "обробляють" закон про військових злочинців

Документ ще на початку червня передали на підпис президенту Володимиру Зеленському, проте глава держави досі так і не підписав його

6 грудня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

В Офісі президента України Володимира Зеленського визнали, що шість місяців займаються "обробкою" закону України №2689 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права" (про військових злочинців, — ред.). Про це йдеться у відповіді ОП на запит MIGnews.com.ua.

В ОП визнали: Вони шість місяців "обробляють" закон про військових злочинців

Офіс президента України - фото: 24 канал

"Повідомляємо, що Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права" перебуває на опрацюванні", — йдеться у відповіді Офісу президента.

В ОП визнали: Вони шість місяців ”обробляють” закон про військових злочинців - фото 2

Журналісти нагадують, що Верховна Рада України ухвалила законопроект №2689 у травні поточного року. На початку червня документ передали на підпис президентові України Володимиру Зеленському, який мав би підписати документ або ветувати його у 15-денний термін. Цього не сталося й досі. А тепер, згідно з процедурою, закон уже не можна ветувати чи доопрацьовувати, оскільки відведений термін на це пройшов. Отже, Зеленський зобов'язаний підписати закон. Або це має зробити спікер парламенту Руслан Стефанчук. Вносити зміни до вже ухваленого Верховною Радою закону у президента вже немає повноважень. Він може лише після набуття чинності законом ініціювати законопроект про внесення змін до закону.

У виданні нагадали, що голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що проконтролює підписання президентом законопроекту №2689 — так званого "закону про військових злочинців", який дозволить судити підозрюваних у військових злочинах та злочинах проти людяності.

У свою чергу доктор юридичних наук, академік Віталій Журавський пояснив, що цей законопроект важливий не лише для України, а й для міжнародної спільноти. Академік упевнений, що влада злякалася військових злочинців, які повернулися із зони ООС.

"Влада злякалася тих людей, які повернулися із зони АТО та ООС. Усі правозахисні організації вимагали, щоб цей закон ухвалили, Європа вимагала, і США вимагали. Не можуть у нас бути некареними люди, які знущалися з цивільних, гвалтують, сексуально домагаються, б'ють або організовують тортури", — зазначив Журавський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини