Головна Новини Політика внутрішня політика В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса
commentss НОВИНИ Всі новини

В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса

Захід розпочався біля пам’ятника Шевченку, де відбулося віче за участі представників громадсько-політичних сил

14 жовтня 2021, 22:14
Поділіться публікацією:

Сьогодні,  14 жовтня, у центрі Києва з нагоди Дня захисників України відбувся Марш Нації, ініційований Національним Корпусом разом з ветеранами російсько-української війни та націоналістичними силами, зокрема, ВО "Свобода", Правим Сектором, Рухом Ветеранів України, ВО "Основа майбутнього". Він став одним з найбільших за останні роки.

В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса

Марш Нації. Фото: Нацкорпус

Захід розпочався біля пам’ятника Шевченку, де відбулося віче за участі представників громадсько-політичних сил.

Під час свого виступу лідер Національного Корпусу Андрій Білецький сказав про те, що Україні загрожує не тільки  окупація з боку Росії.

"Сьогоднішня окупація не тільки зовнішня, з боку РФ, але й внутрішня – людей абсолютно чужих нам за своїм духом. Сьогодні ми нагадуємо собі й всій країні, що ми не здамося й не зрадимо, що у нас є сили і ми будемо боротися проти зовнішньої й внутрішньої окупації і переможемо, а Україна стане українською", – наголосив Білецький.

В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 2
В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 3
В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 4
В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 5
В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 6

Ветеран полку "Азов", керівник Західного терену Нацкорпусу Сергій Бевз нагадав про те, що ще зовсім недавно українцям доводилось боротися за можливість відзначати свято українського війська.

"Важко повірити, що моє перше свято Покрови проходило на Майдані в оточенні силовиків. Ми були невеличким острівцем, що тримав українські прапори в центрі української столиці. Попереду було ще багато боротьби з т.зв. русскими маршами, був Майдан.. Але тепер я точно знаю, що українських пасіонаріїв неможливо перемогти, і той хто намагатиметься це зробити – рано чи пізно тікатиме з української землі", – сказав Бевз.

В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 7

Сформувавши колону, учасники ходи пройшли до Майдану Незалежності, тримаючи в руках банери "Свободу ветеранам", "Вимагаємо закон про колаборантів", "Жодних виборів в ОРДЛО!", "Захистимо Україну" та ін. 

"Якщо влада обрала нас за ворогів, хай знає – ми вміємо воювати!", – сказав керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін, озвучивши вимоги до влади:

  1. Законодавчо заборонити проведення виборів на тимчасово окупованих територіях до повного відновлення територіальної цілісності України.
  2. Припинити переслідування ветеранів російсько-української війни.
  3. Ухвалити законопроєкт про відповідальність за колабораціонізм.

В Києві відбувся Марш Нації за участі Нацкорпуса - фото 8

На Майдані мітинг продовжився, також активісти запалили фаєри і відбувся вогняний перформанс в знак протесту проти політики влади. Ветеран полку "Азов" Олег Толмачов зачитав лист від ув’язненого в СІЗО ветерана Дмитра Кухарчука, який закликав українців не боятися та продовжувати боротьбу за Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Субъективно о объективном

15 жовтня 2021, 07:43

Сборище гондонов маршировало.Тьфу, еще приснится такое!

НЕ робот, не робот

14 жовтня 2021, 22:28

Хто дійсно "чуждий Україні" показували практично всі попередні і останні (хоча й невдалі за очікуваннями) вибори: як до верхівної влади, так до периферійної. Чуждими люду українському (% десь 85-90) як раз є оці реально агресивні націко-лідеро-лектори. Яка у них ідеологія було озвучено ще подібним одним таким задавненим "лидером": Тягнибоком, який, можливо необачно, років ще з 10 тому верещав: "Жидів, москалів - вішати, вішати, вішати!!!!!!". Безперспективні внутрішньо - політичні бибіли, а зовнішньо - небажані у ЄС, навіть у США, Агліції, небезпечні, агресивні особи.


Новини