Головна Новини Політика внутрішня політика В історії поставили крапку: 12 проросійських партій в Україні остаточно під забороною
commentss НОВИНИ Всі новини

В історії поставили крапку: 12 проросійських партій в Україні остаточно під забороною

СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України і надалі відстоюватиме інтереси держави в подібних судових справах

22 жовтня 2022, 15:10 comments1853
Поділіться публікацією:

В Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба СБУ у Телеграм.

В історії поставили крапку: 12 проросійських партій в Україні остаточно під забороною

Судове рішення. Фото: з відкритих джерел

У Соціалістичній партії України до останнього сподівалися, що їй та іншим проросійським рухам в Україні вдасться встояти та не опинитися на звалищі історії, але Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу. Таким чином, суд остаточно заборонив діяльність Соцпартії та інших 12 проросійських політсил у нашій країні, йдеться у повідомленні СБУ.

Спецслужба звертає увагу, що рішення про заборону функціонування Соцпартії ухвалено на підставі указу президента та рішення РНБО. У їх основі – докази деструктивної діяльності партії.

Йдеться насамперед про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики Росії як на рівні керівництва, так і "звичайних" членів цього партійного об'єднання.

Таким чином, ця політична сила поповнила список заборонених раніше проросійських політичних партій, серед яких: "Опозиційний блок", "Соціалісти", партія "Справедливості та розвитку", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", "Ліва опозиція" , "Партія Шарія", "Союз лівих сил", "Опозиційна платформа – За життя" та "Прогресивна соціалістична партія України".

Читайте також на порталі "Коментарі" — тривожний сигнал: спілка правих партій із партіями-"друзями Путіна" перемагає на виборах в Італії.

Також видання "Коментарі" повідомляло — вибору немає: російські окупанти наказали жителям Херсона залишити місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/5474
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини