Головна Новини Політика внутрішня політика Уряд збільшив розмір компенсації послуги "муніципальна няня"
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд збільшив розмір компенсації послуги "муніципальна няня"

Кабмін суттєво збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років.

12 січня 2023, 18:33
Поділіться публікацією:

Розмір компенсації послуги "муніципальної няні" зріс з 2 272 гривень до 6 700 гривень. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики України. 

Уряд збільшив розмір компенсації послуги "муніципальна няня"

Фото: https://pixabay.com/

Згідно з повідомленням на сайті відомства, також змінено окремі умови надання послуги. Так, згідно з відповідною Постановою Кабміну, компенсація послуги "муніципальна няня" надається у разі догляду за дитиною з інвалідністю, або у випадку, якщо один з батьків, опікунів має інвалідність першої чи другої групи. 

Крім того, уряд збільшив розмір компенсації послуги з одного прожиткового мінімуму до однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року. 

Разом з тим Постановою визначено механізм нарахування компенсації послуги в залежності від фактичного часу здійснення такого догляду за дитиною на підставі акту про надану послугу. 

У Мінсоцполітики також наголосили, що протягом поточного місяця батьки, опікуни, які отримують відшкодування послуги "муніципальна няня"  повинні підтвердити своє право на це. Для цього треба подати визначений перелік документів, передбачений Порядком відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років ,,муніципальна няня” підрозділам з питань соцзахисту населення. 

Раніше ми опитали експертів, як уряд може провести реформу соцзахисту, аби виконати один зі структурних маяків Меморандуму з МВФ. Фінансовий експерт Ярослав Жаліло каже: завдяки "Дії" соцвиплати вдалося зробити більш адресними. В той же час економіст Володимир Лановий висловив занепокоєння, що уряд може перейняти невдалий досвід реформування системи соцзахисту Грузії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини