Головна Новини Політика внутрішня політика Уряд слід відправити у відставку: Медведчук про підвищення тарифів
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд слід відправити у відставку: Медведчук про підвищення тарифів

Політик упевнений: зниження ціни на газ — лише прикриття для зростання вартості електроенергії та інших комунальних тарифів

13 січня 2021, 19:44
Поділіться публікацією:

Нинішній уряд України намагається надурити простих громадян щодо тарифів на "комуналку", тому його слід відправити у відставку. Подібну думку висловив глава партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук, коментуючи останні рішення Кабміну.

Уряд слід відправити у відставку: Медведчук про підвищення тарифів

Медведчук вважає, що уряд слід відправити у відставку. Фото: ОПЗЖ

На думку політика, представники влади задумали обвести населення навколо пальця, ввівши держрегулювання ціни на газ. Медведчук вважає, що таким чином вони відволікають увагу від вартості інших комунальних послуг.

"Кабмін заявив про напрацювання двох підходів, які дозволять суттєво знизити вартість блакитного палива для населення, навмисно "забувши" при цьому про зростання тарифів на водопостачання та водовідведення, виробництво теплової енергії, а також про скасування пільгового тарифу на постачання електроенергії", — говорить голова "ОПЗЖ".

У розрізі газової тематики Медведчук також критикує ряд рішень, прийнятих Міненерго. Серед них — і легітимізовану ще минулою владою формулу "Дюссельдорф+", яку глава "Опозиційної платформи" називає злочинною. Це тому, що "завдяки" їй українцям доводиться переплачувати $ 38,5-42,5 за тисячу кубометрів імпортованого газу.

"Ми з колегами по фракції неодноразово зверталися з офіційними запитами до НАБУ і КМУ щодо незаконності ціноутворення на газовому ринку. Влада цинічно проігнорувала представлені нами факти кричущої несправедливості і злочинної змови з метою наживи", — стверджує Віктор Медведчук.

Крім цього, політик повідомив, що партія "ОПЗЖ" розробила комплекс заходів, що допоможуть врегулювати розміри тарифів.

Серед них — зниження ціни на газ для населення завдяки падінню середньої митної вартості імпортованого "блакитного палива", повернення пільгового тарифу на електроенергію, а також перехід на прямі поставки газу з РФ. Останній передбачає знижку в 25%, про яку представники "Опозиційною платформи" домовилися. Завдяки цьому можна буде відмовитися від використання формули "Дюссельдорф+".

Також політик вважає, що в бюджеті на 2021 рік слід збільшити кількість коштів, виділених на субсидії для населення.

"Тарифний геноцид через підвищення тарифів для громадян України повинен бути зупинений, а уряд — відправлено у відставку", — підкреслив Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

имя нинник

13 січня 2021, 20:45

правду говорит

Bujhm

13 січня 2021, 20:16

Тут я с ним полностью согласен. Такого безмозглого правительств еще не было.

Predator

13 січня 2021, 20:15

Для БоряБан - ты уебан, дальше собственного носа ни хера не видишь, вас трахают во все дыры, а вы кричите - ой как хорошо, еще давай, еще.

БоряБан

13 січня 2021, 20:00

Иди ты на йух со своими советами медвед вонючЫй. Жене советы давай или Рабиновичу с Кивой. Вот им будет интересно.

куку

13 січня 2021, 19:57

Мертвечука в отставку. Это его идея - повышение тарифов !

Правдоруб

13 січня 2021, 19:52

Очередной пупулизм! Но прав!


Новини