Головна Новини Політика внутрішня політика Уряд пропонує заборонити з 2030 року ввезення в Україну бензинових і дизельних автомобілів: у чому підступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд пропонує заборонити з 2030 року ввезення в Україну бензинових і дизельних автомобілів: у чому підступ

Заборона не поширюватиметься на автомобілі Збройних Сил та інших військових формувань

16 липня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Уряд пропонує заборонити з 2030 року ввезення в Україну бензинових і дизельних автомобілів. Експерти оцінили цю ініціативу для видання "Коментарі-Україна".

Уряд пропонує заборонити з 2030 року ввезення в Україну бензинових і дизельних автомобілів: у чому підступ

Автомобіль (фото з відкритих джерел)

Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич не приховує скептицизму.

"Не знаю, хто розробляв і подавав цей законопроєкт, але якщо Кабмін серйозно планує реалізувати ініціативи, закладені в ньому, членам уряду слід звернутися в психіатричну лікарню. Я це абсолютно серйозно кажу, — запевняє експерт. — Проста арифметика підштовхує до такого висновку".

За словами Дмитра Марунича, щорічно в Україні купується близько 100 тисяч нових автомобілів.

"Припустимо, якимось чином з 2030 — року заборонять продаж (ввезення) бензинових і дизельних автомобілів. Ввозитимуть лише електричні. Так ось, на оновлення парку знадобиться близько 140 років. Плюс — неясні перспективи вироблення додаткових обсягів електроенергії, яка точно знадобиться. Загалом, якась несусвітня дурість, непродумане рішення, — констатує експерт. — Можливо, якісь лобісти за ним стояли. Але навіть лобістські починання мають бути наповнені змістом. А тут його не простежується".

Член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук називає цю урядову ініціативу безпідставною.

"Ми не зможемо за 10 років підготувати інфраструктуру зарядок для інших двигунів. Данина моді й дивне рішення. Тому — це мертва пропозицію , — пояснює свою позицію експерт.

До того ж підкреслює він, гостро постане питання фінансової неспроможності людей перейти на інші двигуни.

"Хто їм дасть кредити або профінансує? У нас немає своїх виробників. Загальний низький рівень доходів людей не дозволить просто адміністративно відмовитися від звичних двигунів", — підкреслює Юрій Корольчук.

Нагадаємо, в Україні змінюються правила видачі автомобільних номерів, повідомляє пресцентр Головного сервісного центру МВС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини