Головна Новини Політика внутрішня політика Українська влада тільки зараз почала усвідомлювати проблеми, які принесла блокада Донбасу, - Кутуєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська влада тільки зараз почала усвідомлювати проблеми, які принесла блокада Донбасу, - Кутуєв

Доктор наук Кутуєв вважає, що блокада Донбасу з боку офіційного Києва суперечить історичній практиці інших країн

8 вересня 2020, 14:31 comments1334
Поділіться публікацією:

Українські чиновники тільки сьогодні усвідомили масштаб проблем, які спровокувала блокада Донбасу, хоча опозиційний політик Віктор Медведчук попереджав про це ще кілька років тому. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив доктор соціологічних наук Павло Кутуєв.

Українська влада тільки зараз почала усвідомлювати проблеми, які принесла блокада Донбасу, - Кутуєв

"Нещодавно глава Луганської військово-цивільної адміністрації Гайдай сказав, що так звана ЛНР повністю відмовилася від гривні — та перейшла на рублі й долари. І сам же керівник Луганської військово-цивільної адміністрації каже, що це проблема, тому що втрачаються механізми реінтеграції цієї території" , — так соціолог охарактеризував проблему.

Як пояснив Кутуєв, нардеп Медведчук ще п'ять років тому попереджав керівництво України про негативні наслідки.

"Якщо ми якісь території, які навіть зараз держава не контролює, повністю ізолюємо, в тому числі від фінансових механізмів — ми їх втрачаємо для нашого політичного, громадянського, національного співтовариства", — підкреслив соціолог.

На думку Кутуєва, блокада з боку офіційного Києва суперечить історичній практиці інших країн.

"Тому що нації, наприклад, Ірландія, Ізраїль в процесі свого становлення дуже активно використовували так звані "патріотичні" цінні папери, які поширювали рухи, які боролися за незалежність, серед своїх діаспор, щоб збирати кошти на свою підтримку", — навів соціолог історичні приклади.

За словами Кутуєва, блокада непідконтрольних територій Донецької і Луганської області привела до негативних фінансово-економічних наслідків для України.

"Держава потрібна, щоб захищати і просувати наші інтереси всередині країни і за її межами. Якщо ви оголошуєте економічну блокаду, не виплачуєте пенсії, заважаєте надходженню грошової маси у певні території, то і отримуєте відповідний результат", — резюмував доктор соціологічних наук Павло Кутуєв.

Нагадаємо, експерти розповіли, що відбувається в Раді навколо конфлікту на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини