Головна Новини Політика внутрішня політика Україні потрібна демократія чи сильний лідер: що відповіли громадяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні потрібна демократія чи сильний лідер: що відповіли громадяни

Більшість українців проти концентрації влади в одних руках

10 травня 2024, 21:53
Поділіться публікацією:

59% українців переконані, що для України збереження демократичної системи важливіше, ніж сильний лідер, йдеться у результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Україні потрібна демократія чи сильний лідер: що відповіли громадяни

Українці підтримують демократичний курс. Фото з відкритих джерел

В українців запитали, що для них важливіше: мати демократичну систему чи сильного лідера. 59% громадян відповіли, що важливіша демократична система. Водночас 32% заявили, що Україні важливіше мати сильного лідера.

Згідно з результатами опитування, 57% опитаних вважають, що Україна є демократичною країною. Натомість 14% респондентів упевнені, що Україна є скоріше або цілковито диктаторською. Водночас 27% українців стверджують, що в Україні спостерігається баланс між диктатурою та демократією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарський мирний саміт – це можливість показати, що Україну підтримують не лише країни Заходу, але й більшість держав Глобального півдня, які мають власні відносини з Росією та з якими Кремль не захоче сваритися і вносити у список недружніх держав, вважає політолог Ігор Чаленко. За словами політолога, Києву важливо отримати публічну підтримку лідерів держав української формули миру, аби в майбутньому у них було менше можливостей для маневрів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що офіцери Збройних сил України побоюються, що лінія фронту може обвалитися цього літа внаслідок масштабного російського наступу. Як пише видання Politico, високопоставлені українські військові на умовах анонімності повідомили, що, на їхню думку, влітку у ході наступу росіяни можуть прорвати лінію фронту. На їхню думку, це може статися, оскільки командування армії РФ готове до великих втрат, а моральний дух і рішучість українських солдатів послаблені. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 травня 2024, 21:32

Невже гугнявість втрачає впливовість? Надивились на зміну іміджу? Як хутром покривалось обличчя корумпованого Найгугнявішого, як у хакі перевдягався він і його ляльковод.


Новини