Головна Новини Політика внутрішня політика Україна протестує проти приватизації винзаводу «Масандра»
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна протестує проти приватизації винзаводу «Масандра»

Україна протестує проти приватизації винзаводу «Масандра» і називає це порушенням норм міжнародного гуманітарного права, яке виключає націоналізацію або подальшу «приватизацію» майна державою-окупантом

9 грудня 2020, 20:42
Поділіться публікацією:

Виноробне підприємство "Масандра", яке знаходиться в окупованому Криму, планують продати. Як повідомляє українське міністерство закордонних справ, МЗС у зв'язку з майбутньою можливим продажем звернувся до світової спільноти, щоб бізнесмени не брати участь в торгах "Масандри", яка належить Україні.

Україна протестує проти приватизації винзаводу «Масандра»

ФОТО: З відкритих джерел

Як говориться в заяві прес-служби, продаж найстарішого українського виноробного заводу порушує норми міжнародного права і є прямим порушенням українського закону. Будь-яке подібне відчуження українського майна, повідомляє МЗС, є злочином.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку із запланованою так званої" приватизацією ", — говориться в повідомленні.

Відзначимо, "Массандра" — один з найбільших заводів вина в Європі, в його сховищі знаходиться понад мільйон пляшок вина. Всі, хто раніше до окупації приїжджав до Криму, завжди поміщали найстаріший завод вин. Три роки тому в відношенні експропрійованого російської окупаційної адміністрацією підприємства "Массандра" указом президента України введені санкції.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що п резидент Росії підписав закон про покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років за відчуження частини території Росії і заклики до цього. Зміни вносяться в КК і статті 30 і 31 КПК Росії. Тепер екстремізмом вважається не тільки порушення територіальної цілісності Росії, але і заклики до цього. За публічні заклики, висловлені вперше, загрожує адміністративний штраф; за повторне порушення протягом року передбачена кримінальна відповідальність. Штраф становитиме від 200 тис. Рублів (2715 доларів) до 400 тис. Руб. (5400 доларів).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини