Головна Новини Політика внутрішня політика Україна планує відібрати у друга путіна Аркадія Ротенберга усі активи
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна планує відібрати у друга путіна Аркадія Ротенберга усі активи

Міністерством юстиції було подано позов до Аркадія Ротенберга та ще трьох осіб про стягнення активів на користь України

3 березня 2023, 15:33
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що сьогодні, 3 березня, до Вищого антикорупційного суду українська сторона подала позов на російського олігарха, якого вважають близьким другом путіна, щодо стягнення його активів на користь України. Про це повідомили у Міністерстві юстиції України, передають "Коментарі".

Україна планує відібрати у друга путіна Аркадія Ротенберга усі активи

Аркадій Ротенберг. Фото з відкритих джерел

"Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 ЗУ "Про санкції" до Ротенберга Ігоря Аркадійовича, Ротенберга Аркадія Романовича, Скоробогатька Олександра Івановича, Пономаренка Олександра Анатолійовича", — йдеться у повідомленні Мінюсту. 

Як зазначають у ГО "Центр протидії корупції", Аркадій Ротенберг — це російський олігарх, близький друг путіна, який будував Кримський міст та  назвав себе власником "палацу путіна". За інформацією активістів, в Україні він досі має відношення до 67% акцій ТРЦ Ocean Plaza в Києві.

"Сподіваємось, що невдовзі не матиме. Бо Міністерство юстиції подало позов до ВАКС про стягнення активів Ротенберга і ще трьох осіб на користь України. Це в рамках механізму, розробленого і впровадженого ЦПК та нашими партнерами. Чекаємо на розгляд позову", — зазначили у "Центрі протидії корупції" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Отож, Україна вимагає стягнення в дохід держави активів Ротенберга Ігоря Аркадійовича, Ротенберга Аркадія Романовича, Скоробогатька Олександра Івановича, Пономаренка Олександра Анатолійовича. Зокрема, йдеться про 100% частки статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю "Авангард-Віларті" та  66,65% частки статутного капіталу ТзОВ "Інвестиційний Союз "Либідь". 

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні заблокували найбільший сайт з покеру Pokerstars та ще 708 ресурсів




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини