Головна Новини Політика внутрішня політика Україна і Румунія проводять спільні військові навчання "Ріверайн-2021"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і Румунія проводять спільні військові навчання "Ріверайн-2021"

Двосторонні навчання відбуваються у гирлі Дунаю

29 вересня 2021, 15:18
Поділіться публікацією:

Україна і Румунія проводять військові навчання "Ріверайн-2021", на яких відпрацьовується взаємодія між українськими Військово-Морськими Силами (МВС), Морською службою Державної прикордонної служби (ДПС) та румунською Прикордонною поліцією. Про це повідомляє прес-служба ЗСУ.

Україна і Румунія проводять спільні військові навчання "Ріверайн-2021"

Військовий катер на навчаннях "Ріверайт-2021" - фото з сайту Збройних Сил України

Олексій Неїжпапа, контр-адмірал, командувач ВМС ЗСУ, підкреслив, що важливо забезпечити партнерство у захисті кордону, який проходить найбільшою водною артерією Європи.

Впродовж навчання наші національні тактичні групи мають перетворитися на один злагоджений екіпаж, працювати спільно заради однієї мети — підвищення рівня регіональної безпеки.

Крім піхотних та поліцейських підрозділів, а також загонів спецпризначенців, до навчань залучено техніку: 15 катерів та гелікоптери. Учасники тренувались відвертати актуальні загрози, які, ймовірно, можуть виникнути на кордоні: терористичні акти, рух нелегальних мігрантів, переміщення хворих на коронавірус. 

Міхай Панаіта, контр-адмірал, командувач Військових Сил Румунії, зазначив, що масштаб подібних регулярних навчань постійно зростає. Цьому не стає на заваді навіть пандемія. Зростає також складність виконуваних завдань.

Важливо, що Румунія є членом Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Отже, українські військові отримали можливість співпрацювати з флотами держав НАТО: тренувати координацію, сумісність та узгодженість дій збройних сил сусідніх країн. Зокрема, відпрацьовується рух кільватером, обмін сигналами, налагодження техніки для зв’язку та інше.

Попередні спільні навчання України і НАТО "Непорушна стійкість" у Причорномор’ї відбувались на початку осені 2021 року. При цьому фахівці Ради Національної Безпеки України (РНБО) напрацьовували навички протидії гібридним загрозам.

Портал "Коментарі" вже інформував, що Кулеба заявив про порушення співпраці між Україною та НАТО й країнами ЄС у зв’язку з поставками газу з Росії до Угорщини. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини