Головна Новини Політика внутрішня політика Україна домовилася про закупівлю вакцини Pfizer, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна домовилася про закупівлю вакцини Pfizer, - ЗМІ

Поставки можуть початися вже з березня

22 січня 2021, 13:09
Поділіться публікацією:

Україна домовилася з Німеччиною з приводу закупівлі вакцини Pfizer, яка захищає від коронавірусної інфекції. Повідомляється, що переговори провів нардеп Михайло Радуцький, передає Telegram-канал "Картковий офіс".

Україна домовилася про закупівлю вакцини Pfizer, - ЗМІ

Фото: Укрінформ

Канал повідомляє, що нардеп Радуцький, який очолює комітет охорони здоров'я у Верховній Раді, повідомив Президенту України Володимиру Зеленському, що домовився з німецькою стороною про постачання вакцини Pfizer вже з березня 2021 року.

Відзначається, що це була особиста ініціатива Радуцького.

Також канал повідомляє, що це є ударом по іміджу міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який, нібито, був спійманий на матеріальній зацікавленості в постачаннях китайської вакцини.

Українське МОЗ на чолі зі Степановим зажадало від китайського постачальника "проганяти" фінанси через прокладку, яка належить родичам міністра охорони здоров'я часів президентства Віктора Януковича — Раїсі Богатирьовій.

Раніше міністр Степанов повідомляв, що в комерційному полі України легальна вакцина від коронавірусу для продажу з'явиться до літа.

Він також розповів про державний план вакцинації від коронавірусу, який передбачає п'ять етапів. В першу чергу вакцинувати почнуть медичних працівників, людей похилого віку, а також всіх тих, хто знаходиться в зоні ризику.

З кожним етапом кількість вакцинованих буде збільшуватися, а масштаби розширюватися.

П'яту групу людей, яка не потрапляє в зону ризику, будуть прищеплювати від коронавірусу в останню чергу, тобто в кінці 2021 — початку 2022 років.

Вакцинація, за словами Степанова, буде проходити державним коштом.

Раніше ми повідомляли, чому українці не хочуть вакцинуватися від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/office_ua/264
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини