Головна Новини Політика внутрішня політика Угорський банк визнали міжнародним спонсором війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорський банк визнали міжнародним спонсором війни

НАЗК внесло угорський OTP Bank у список міжнародних спонсорів війни. Банк давав пільгові умови для російських військових.

4 травня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло угорський OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву НАЗК.

Угорський банк визнали міжнародним спонсором війни

OTP Bank - міжнародний спонсор війни. Фото з відкритих джерел

НАЗК пояснює таке рішення тим, що керівництво угорського банку дозволило діяльність OTP Bank в Російській Федерації та фактично визнало квазіутворення на сході України "ЛНР" та "ДНР".

"Російський ОТП Банк залишається одним з провідних банків на російському ринку фінансових послуг навіть після вторгнення рф в Україну", — йдеться у заяві НАЗК.

OTP Bank входить до міжнародної фінансової групи ОТП (OTP Group). Ця група лідирує на ринку фінпослуг у центральній та східній частинах Європи, зокрема філії банку присутній в РФ, Україні, Румунії, Хорватії, Словенії та інших країнах.

НАЗК стверджує, що угорський банк обслуговує на російському ринку понад 2,2 млн клієнтів і має свої відділення у 1850 населених пунктах Росії. Згідно з оприлюдненою звітністю OTP Group на 2021 рік прибуток російської філії угорського банку складав 37,6 млрд форинтів (понад 4 млрд гривень), що становить 7,6% від загального прибутку OTP Bank.

Також повідомлялось, що угорський банк надає російським військовим пільгові умови кредитування. Нагадаймо, що нещодавно Raiffeisen банк також визнали міжнародним спонсором війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині ростуть настрої за вихід з ЄС.

Також "Коментарі" писали, що Віктор Орбан йде на поступки та може розблокувати для Угорщини 13 млрд євро від Європейського Союзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини