Головна Новини Політика внутрішня політика Удар по олігархам і депутатам: чим «відзначилося» чергове засідання РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по олігархам і депутатам: чим «відзначилося» чергове засідання РНБО

На думку експертів, рішення РНБО ясно показують, що гроші не можуть вирішити абсолютно все

11 березня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 11 березня, відбулося чергове засідання РНБО, секретар якого, Олексій Данилов, провів брифінг за його підсумками. Деякі рішення Ради нацбезпеки і оборони були очікуваними, а деякі дійсно здивували. Чого чекати далі? Портал "Коментарі" розібрав ситуацію з експертами.

Удар по олігархам і депутатам: чим «відзначилося» чергове засідання РНБО

Рішення СНБО все ще дивують українців. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Черговий удар по проросійським силам в Україні

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко вважає, що ми бачимо логіку послідовних силових дій влади по відношенню до проросійських сил.

"Користуючись військовою мовою, удари наносяться по квадратах. Спочатку вдарили по головному  символічному об'єкту  по Медведчуку, його каналах і бізнесу. Потім прийшла черга десяти силовиків-зрадників часів Януковича. Зараз дісталися до Курченка. Мається на увазі розслідування проти "Донецькоблгазу", який спробував недавно позбавити газу жителів підконтрольної уряду частині Донецької області. Як сьогодні повідомив Данилов, володіють "Донецькоблгазом" компанії Гонконгу. Думаю, мотузочка веде саме до втікача у РФ, олігарха Курченка, який неабияк наслідив і в ОРДЛО, — зазначає Володимир Фесенко.  А в Україні є ЗМІ, пов'язані з Курченком. І, судячи з деяких даних, маса інших бізнес-активів".

Символічним експерт називає і те, що паралельно із засіданням РНБО з'явилися повідомлення від Офісу Генпрокурора та СБУ про викриття масштабної схеми реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС. Мова, схоже, йде про обшуки в Glusco, яку ЗМІ пов'язують із Медведчуком.

"А ще нас, як виявилося, чекають розслідування по депутатам, які голосували за Харківські угоди, повернення державі стратегічних підприємства ("Мотор Січ перша ластівка). Анонсовано перегляд дозволу і сертифікатів на видобуток корисних копалин в Україні. Схоже, шоу буде продовжуватися",  резюмує Володимир Фесенко.

РНБО демонструє верховенство закону над грошима

На думку політолога Петра Охотіна, Володимир Зеленський та Олексій Данилов проводять переформатування державної вертикалі.

"Останні рішення РНБО  це, перш за все, нагадування про те, що за національну політику в Україні відповідальна держава. Справа проти 236 депутатів (сьогодні на засіданні РНБО Службі безпеки України доручили вивчити обставини ратифікації Харківських угод 2010 року, де мова, в тому числі, йшла про продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Криму)  маркер. Суть його  злочини перед державою не забуті".

На думку експерта, позитивна сторона такої політики  президент і держава показали, що закони та національна безпека вище мандатів і грошей.

"Негативна  олігархи можуть сприйняти ці дії як заклик для об'єднання,  попереджає Петро Охотин.  І почати шукати зацікавлені в дестабілізації в нашій країні боку  як в Україні, так і за її межами ".

Раніше "Коментарі" більш детально розповідали про рішення РНБО повернути "Мотор Січ" у розпорядження держави.

Також на порталі можна дізнатися, що в Нацраді збираються робити щодо анексованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

селянин

11 березня 2021, 22:31

Призупинити закон про ринок землі і навести спершу порядок з усіма землями. Визнати голосування депутатів ВР про ринок землі НЕДІЙСНИМ (через кнопкодавство). А то з одними олігархами почали боротись, а інших, ЗЕМЕЛЬНИХ, ПОРОДЖУЄМО.


Новини