Головна Новини Політика внутрішня політика У ЗСУ різко розкритикували ВРУ: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ різко розкритикували ВРУ: що сталося

В Україні четвертий місяць розглядають законопроєкт про посилення мобілізації

3 квітня 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

Затягування процесу мобілізації, чим займається український парламент, створює небезпеки для обороноздатності країни, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

У ЗСУ різко розкритикували ВРУ: що сталося

Верховна Рада хоче посилити мобілізацію. Фото з відкритих джерел

"Затягування прийняття закону про мобілізацію і взагалі гальмування процесу мобілізації — це вкрай дивна та небезпечна ситуація. І прибирання звідти норм про обмеження для ухилянтів — також. Без того політизували це питання, то називаючи якісь цифри, то придумуючи ініціативи на кшталт бронювання за гроші. Замість прийняття нагальних рішень, вже четвертий місяць у медіа відбувається цирк, а на порядку денному "головним питанням" стає блокування Telegram. Нам потрібне оновлення законодавства з чіткими механізмами реєстру військовозобовʼязаних та відповідальністю. Після цього нам потрібно змінювати систему відбору, підготовки та багато інших важливих аспектів, а не безкінечно слухати пусті заяви", — наголосив офіцер ЗСУ.

Максим Жорін додав, що всі обурюються відсутністю рішень Конгресу США, а натомість український парламент правки до одного законопроєкту не може розглянути понад місяць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія може затягнути Білорусь, яку контролює режим Олександра Лукашенка, у війну проти України і Європи, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. На думку офіцера ЗСУ, навряд чи варто очікувати найближчим часом нового наступу з Білорусі на Київ. Однак, вважає він, заяви Лукашенка та оголошені ним військові навчання варто розглядати, як елемент підготовки до майбутньої участі у війні з Україною та Європою.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що кількість доларових мільярдерів у Росії зросла до 125 осіб. Це найвищий показник за всю історію списку найбагатших бізнесменів світу. Минулого року до цього списку потрапили 110 росіян. Сукупні статки російських учасників світового рейтингу багатіїв збільшилися на 14% та сягають наразі $576,8 млрд. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини