Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського вимагають повернути снайперів на передову Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського вимагають повернути снайперів на передову Донбасу

Україна має дати гідну відповідь супротивнику після рішення «ДНР» вийти із перемир’я

3 березня 2021, 16:58 comments1220
Поділіться публікацією:

Снайпери, аеророзвідка та інша військова техніка, що була відведена із передової, має повернутися на попередні позиції. Така пропозиція президенту Володимиру Зеленському прозвучала від народної депутатки Ірини Геращенко, повідомляє "Прямий".

У Зеленського вимагають повернути снайперів на передову Донбасу

Україні варто повернути снайперів на позиції. Фото: Цензор.Нет

На думку політика, російські окупанти постійно порушують "режим тиші", ігноруючи будь-які домовленості про встановлення перемир’я. Крім того, напередодні в ЗМІ з’явилася інформація щодо дозволу так званої "народної міліції" "ДНР" відкрито стріляти по українським позиціям.

"Десятки поранених і вбитих тільки цього року свідчать про те, що ніякого перемир’я, "режиму тиші" на Донбасі немає", — підкреслила нардеп.

Геращенко переконана, що Зеленський, як Головнокомандуючий ЗСУ, має нарешті давати відповідні накази стосовно рішучих дій українських військових. Насамперед це стосується відміни фактичної заборони армійцям відстрілюватися від окупантів у відповідь.

"Заборонена сьогодні аеророзвідка, відведені не просто війська і важка техніка, а й контрснайперські групи. Дуже важливо, щоб Верховний Головнокомандувач усвідомив відповідальність […] Потрібно повернути війська на ті позиції, які так важко здобувалися", — наголосила політик під час брифінгу.

До того ж Ірина Геращенко переконана, що будь-які нагальні рішення мають прийматися командирами відповідних відділень, а не годинами погоджуватися із командним центром. Адже така лінія поведінки може коштувати життя та здоров’я українським військовим, які захищають територіальну цілісність Батьківщини. Геращенко переконана: у Росії немає жодного бажання встановлювати мир на Донбасі, тож окупанти лише тягнуть час, виснажуючи армію України та держбюджет.

Народна депутатка порадила президенту припинити займатися "окозамилюванням" стосовно "режиму тиші", а називати речі своїми іменами. Також у пріоритеті глави держави, на думку політика, має бути зміцнення військової сили та посилення дипломатії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що, на думку міністра МВС Арсена Авакова, чекає Україну у випадку масштабної війни з Росією.

Також на порталі можна дізнатися, яка була мета спільної поїздки президента Зеленського та представника Євроради Мішеля на передову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини