Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського прокоментували марш на честь дивізії СС "Галичина"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського прокоментували марш на честь дивізії СС "Галичина"

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що проведення в Києві маршу на честь створення дивізії СС "Галичина" шкодить іміджу України як всередині, так і за кордоном

30 квітня 2021, 22:21
Поділіться публікацією:

Навіть мала чисельність учасників і маніпуляції організаторів з подачею заявки на проведення маршу дивізії СС "Галичина" в Києві не можуть бути підставою для того, щоб навіть спробувати виправдати цю ситуацію. Про це заявила пресслужба Офісу президента.

У Зеленського прокоментували марш на честь дивізії СС "Галичина"

Галичина (фото из открытых источников)

"Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, і спроби переглянути правду про Другу світову війну", — йдеться в повідомленні.

На Банковій додали, що "не було і не могло бути ніякого українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей".

"Розгром нацизму був перемогою для нашого народу. Українці разом з іншими народами завоювали право на життя", — йдеться в повідомленні.

Також спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що проведення в Києві маршу на честь створення дивізії СС "Галичина" шкодить іміджу України як всередині, так і за кордоном.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд міста Київ (ОАСК) визнав незаконним рішення Українського інституту національної пам'яті щодо символіки 14 гренадерської дивізії військ СС "Галичина". Про це йдеться в повідомленні на сайті суду. Йдеться про виведення інституту про те, що згідно з чинним законодавством України символіка дивізії не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення якої заборонено в Україні. Суд також зобов'язав Український інститут національної пам'яті та її посадових осіб утриматися від поширення виведення, про який йде мова в листі від 16.05.2017 №01 / 1015.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини