Головна Новини Політика внутрішня політика У заповіднику «Києво-Печерська лавра» новий генеральний директор: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У заповіднику «Києво-Печерська лавра» новий генеральний директор: Що відомо

Колишній гендиректор Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко, тепер обійматиме посаду в.о. генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра"

14 квітня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Відповідний наказ про його призначення підписав Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, пишуть "Коментарі".

У заповіднику «Києво-Печерська лавра» новий генеральний директор: Що відомо

Максим Остапенко став гендиректором заповідника "Києво-Печерська лавра"

"Хочу привітати нового в.о. генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Максима Остапенка", — написав він у Telegram-каналі.

Як додав Ткаченко: Максим Остапенко є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць.

З 2007 року Остапенко обіймав посаду гендиректора Національного заповідника "Хортиця". Під час великої війни, він вступив у лави ЗСУ.

"Хочу відзначити, що це людина віддана своїй справі, яка надзвичайно ефективно спрацювала на початку війни щодо збереження скарбів заповідника "Хортиця", для якої захист держави та її цінностей як матеріальних, так і нематеріальних — є пріоритетом",  - зазначив Ткаченко.

На його думку, новий гендиректор  Остапенко заповідника зможе посилити роботу "Києво-Печерської лаври".

Також Ткаченко подякував за діяльність колишньому в.о гендиректора заповідника Олександру Руднику, який тепер виконуватиме обов’язки заступника керівника.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що відбувається довкола лаври – чому СБУ взялася за УПЦ МП. Все йде до того, що рано чи пізно виникне питання щодо статусу УПЦ МП та перебування її в Києво-Печерській лаврі – як однієї з найбільших православних святинь.

Читайте також на сайті "Коментарі", низка скандалів у різних регіонах України щодо захисників за участю священнослужителів УПЦ МП та недобросовісних громадян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини