Головна Новини Політика внутрішня політика У «Слузі народу» зацікавилися подвійним громадянством свого лідера
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слузі народу» зацікавилися подвійним громадянством свого лідера

Нардеп "Слуги народу" Олександр Качура звернувся із депутатським запитом до компетентних органів, щоб перевірити чи мають його колеги Давид Арахамія та Кіра Рудик громадянство США

3 грудня 2021, 13:00 comments1652
Поділіться публікацією:

Нардеп фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що чекає від прикордонників, Міграційної служби та СБУ чіткої відповіді, чи є у голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії подвійне громадянство. Також нардепа зацікавило, чи є паспорт іншої держави у лідера фракції "Голос" Кіри Рудик. Як повідомляє видання "Коментарі", про це Олександр Качура розповів у кулуарах парламенту під час підходу до ЗМІ.

У «Слузі народу» зацікавилися подвійним громадянством свого лідера

Давид Арахамія. Фото: Українська правда

Нардеп розповів, що у ЗМІ сьогодні є величезна кількість матеріалів про те, що деякі народні обранці мають подвійне громадянство.

Олександр Качура нагадав, що у Конституції України чітко прописано, що в Україні є єдине громадянство. Особлива увага у цьому питанні має бути приділена чиновникам, які перебувають на держслужбі. Політик зазначив, що своїм депутатським запитом до держструктур він хотів би раз і назавжди поставити крапку в історії про те, що у глави президентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії є в кишені паспорт громадянина США. Про це розповідали деякі екс-нардепи, писали телеграм-канали. Тепер настав час отримати від компетентних органів виразну відповідь на питання, що хвилюють громадськість.

Також, за словами Качури, варто розуміти, чи є подвійне громадянство у лідера партії "Голос" Кіри Рудик. В ефірі одного з телеканалів Рудик відмовилася дати виразну відповідь, чи має вона крім українського паспорта ще якийсь паспорт. Тоді нардеп відповіла, що вона народилася в Україні та є українкою. Була також низка публікацій у ЗМІ про те, що Кіра Рудик є громадянкою США. Компетентні органи теж мають дати відповідь, чи має Кіра Рудик американське громадянство.

Перевірятимуть нардепів не лише з моменту обрання до Верховної Ради у 2019 році, а й за період раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 48% українців негативно ставляться до ідеї подвійного громадянства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини