Головна Новини Політика внутрішня політика У «Слузі народу» розповіли, чому пішли на продовження закону про особливий статус Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слузі народу» розповіли, чому пішли на продовження закону про особливий статус Донбасу

Верховна Рада ухвалила закон про внесення зміни до статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"

2 грудня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Верховна Рада продовжила закон про особливий статус Донбасу ще на рік. "За" проголосували 317 нардепів. У "Слузі народу", яка дала найбільше голосів, розповіли чому підтримали закон, хоч і розуміють, що до початку дії закону ще далеко. Як повідомляє портал "Коментарі", позицію "слуг народу" висловив нардеп Андрій Костін.

У «Слузі народу» розповіли, чому пішли на продовження закону про особливий статус Донбасу

Андрій Костін. Фото: zib.com.ua

Нардеп розповів, що закон було продовжено вже втретє. На такий крок пішли для того, щоб переговорно-дипломатичний шлях урегулювання ситуації на сході України залишався пріоритетним. У "Слузі народу" наголошують, чи є дуже важливим продовження консультацій у рамках ТКГ.

Костін додав, що Україна дуже цінує допомогу міжнародних союзників та партнерів. Насамперед, це країни, які сьогодні разом із Україною у "Нормандському форматі" намагаються домогтися закінчення війни на Донбасі.

Андрій Костін зазначив, що продовження закону про особливий статус Донбасу – це важливий сигнал Заходу про те, що дипломатичний шлях вирішення конфлікту на сході залишається головним для Києва і українська влада робить усе, щоб досягти закінчення війни саме шляхом переговорів.

За словами нардепа, принципова позиція президента Зеленського – досягти врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом переговорів.

При цьому у "Слузі народу" нагадали, що закон про особливий статус Донбасу поки що залишається лише на папері. І початок його дії поки що не визначено. Продовжуються консультації щодо того, щоб до цього закону була включена "формула Штайнмайєра". З цього питання тривають консультації із союзниками України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — КСУ відмовився розглядати закон про особливий статус Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини