Головна Новини Політика внутрішня політика У Слузі народу анонсують створення аналога AUKUS у Європі: Україна готова приєднатися
commentss НОВИНИ Всі новини

У Слузі народу анонсують створення аналога AUKUS у Європі: Україна готова приєднатися

Великобританія стає головною силою, яка готова протистояти російській агресії

24 січня 2022, 07:26
Поділіться публікацією:

Ідея створення європейського аналога військово-політичного альянсу AUKUS, яку вже озвучували раніше, починає набирати реальні риси. Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс розглядає можливість створення тристороннього союзу між Великою Британією, Польщею та Україною. Про це тепер Лондон каже публічно. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише нардеп фракції "Слуга народу", голова Постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

У Слузі народу анонсують створення аналога AUKUS у Європі: Україна готова приєднатися

Єгор Чернєв Фото: Фейсбук Єгора Чернєва

Нардеп пояснює таким чином, якщо AUKUS є локальним союзом проти Китаю, то нове об'єднання стане локальним союзом проти Російської Федерації та її агресивних дій.

"По суті ініціатива британців означає створення з Польщі та України оборонного кордону між Росією та рештою Європи. У цьому союзі Польщі та України очевидно відводиться роль фронтменів, а Великобританія забезпечить політичну, фінансову та військову підтримку нашим оборонним ініціативам", – зазначив Єгор Чернєв.

За його словами, створення такого союзу між Україною та країнами НАТО не лише кардинально змінить геополітичні розклади у Східній Європі, а й стане ще однією складовою становлення нового світового порядку.

"Усіма руками підтримую створення такого союзу, де для повноти картини хотілося б бачити і Литву", – сказав нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна може опинитися в центрі нового союзу на чолі з Британією: експерти оцінили ймовірність такого кроку, розповівши, чому це дуже важливо для України та до чого може призвести така політика офіційного Лондона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини