Головна Новини Політика внутрішня політика У Російській Федерації періодично лунають заяви про включення ОРДЛО до складу РФ - Гарань
commentss НОВИНИ Всі новини

У Російській Федерації періодично лунають заяви про включення ОРДЛО до складу РФ - Гарань

Росія і далі продовжить здійснювати реальний контроль над окупованою частиною Донбасу, вважає науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань

15 червня 2021, 05:30
Поділіться публікацією:

У Російській Федерації періодично лунають такі заяви — про включення ОРДЛО до складу РФ. Про це повідомив науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань "Коментарі-Україна".

У Російській Федерації періодично лунають заяви про включення ОРДЛО до складу РФ - Гарань

Олексій Гарань (фото з відкритих джерел)

І Симонян (головний редактор RT Маргарита Симоньян — ред.) Про це говорила і під час недавнього форуму в Донецьку, і після. Але Росія не піде на це. Такий крок — програшна для неї ситуація. Світовою спільнотою це буде розглядатися як пряма анексія. З подальшими санкціями. Росії куди вигідніше використовувати ситуацію для торгів ", — вважає Олексій Гарань.

За його словами, офіційна позиція Кремля — це території України, але їй потрібно надати особливий статус — відповідно до мінської угоди, як їх бачить РФ.

"Яка, між іншим, досі офіційне не визнала т.зв. "ДНР" і "ЛНР". Їй вигідно утримувати ситуацію в підвішеному стані. Протягом багатьох років вона так робила з Абхазією і Південною Осетією. Формально визнала їх лише після російсько-грузинської війни. Досить поширена тактика в таких випадках. Так що — все залишиться в підвішеному стані. При цьому Росія і далі продовжить здійснювати реальний контроль над окупованою частиною Донбасу. Це відзначено і в останній резолюції Європарламенту. Але з формальної точки зору російська влада продовжать політику — визнаємо ОРДЛО частиною України, але давайте їм особливий статус. Періодично будуть закидати ідеї — а ось ми як приєднаємо! Але лише як спосіб тиску ", — додав він.

Нагадаємо, російсько лідер Володимир Путін звинуватив Україну в затягуванні військ в зону бойових дій на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини