Головна Новини Політика внутрішня політика У парламенті розпочали збір підписів за відставку Шкарлета
commentss НОВИНИ Всі новини

У парламенті розпочали збір підписів за відставку Шкарлета

У "Голосі" повідомили, що у Верховній Раді стартував процес збору підписів за позачергове засідання Ради з відставки Шкарлета

4 лютого 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді розпочали збір підписів за позачергове засідання парламенту щодо відставки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Ініціатором збору підписів виступила фракція "Голос". Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook повідомила нардеп Олександра Устинова.

У парламенті розпочали збір підписів за відставку Шкарлета

Сергій Шкарлет. Фото: Mind.UA

Для того, щоб це питання було розглянуте Верховною Радою, потрібно зібрати мінімально необхідних 150 підписів.

Зазначимо, скандал за участю Сергія Шкарлета спалахнув після 27 січня, коли в НаУКМА відбувся другий тур виборів президента Академії. За результатами підрахунку голосів перемогу здобув Сергій Квіт. І ось 2 лютого Сергій Шкарлет заявив, що міністерство не визнаватиме результатів виборів, оскільки спостерігач від МОН зафіксував грубе порушення виборчого процесу. МОН оголосив повторний конкурс для кандидатів у президенти НаУКМА.

Після такого кроку з боку Міносвіти представники студентського самоврядування оголосили безстроковий страйк, а частина університетської спільноти заявила, що міністерство не має повноважень не визнавати результати виборів. Після оголошення повторного конкурсу Студентська колегія НаУКМА ініціювала протест під гаслом "Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!"

І лише після втручання голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля Міністерство освіти і науки відмінило наказ про повторний конкурс на посаду президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Читайте також на порталі "Коментарі" – під будівлею Кабміну студенти вийшли на протест.

У парламенті розпочали збір підписів за відставку Шкарлета - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Стас

4 лютого 2022, 15:32

Голос з самого початку був не партією, а "партійкою " і запасним варіантом для тих, хто не проходив по списку в Єврейську(Європейську) солідарність та ОПЗЖ. Там майже всі запроданці і ворюги. І тому вони і піднімають питання по виборам президента Могилянки. Всі знають, що Сергій Квіт отримав більшість при виборах за рахунок фальсифікації голосів. Сергій Квіт у 2010 році був ініціатором написання та публікування так званого «листа десятьох» — лист української інтелігенції на підтримку політики Президента України Віктора Януковича. Одним з десятьох підписантів був саме Сергій Квіт. А потім цей регіонал С. Квіт перефарбувався і з 19 червня 2014 по 14 квітня 2016 року був 9-м Міністром освіти і науки України у першому та другому урядах Арсенія Яценюка, вже під покровительством бувшого свого колеги регіонала П.О. Порошенка. А зараз їм потрібна Могилянка, щоб був свій великий електорат, який буде голосувати за те, що їм скажуть , взамін за підписані заліки та екзамени. Ганьба перефарбованим підписантам вище наведеного бланку.


Новини