Головна Новини Політика внутрішня політика У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить «Пакунків малюка» до проведення нового тендеру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить «Пакунків малюка» до проведення нового тендеру

"Пакунки малюка" - програма, яка допомагає батькам новонароджених дітей отримати речі першої потреби. У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить цієї допомоги до проведення нових закупівель.

17 березня 2023, 12:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство соціальної політики повідомило, що медичні заклади достатньо забезпечені "Пакунками малюка" до проведення нових закупівель. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Мінсоцполітики.

У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить «Пакунків малюка» до проведення нового тендеру

Мінсоцполітики відреагувало на можливу нестачу "Пакунків малюка". Фото з відкритих джерел

Підприємець Олександр Соколовський раніше повідомляв, що Міністерство соціальної політики блокує рішення на проведення тендерів з закупівлі "Пакунків малюка". Таким чином батьки змушені вибирати альтернативу, а саме 6800 грн, тоді як реальна вартість усього набору, якщо його купувати самостійно за підрахунками підприємця становить близько 15-20 тис. грн.

У Мінсоцполітики відповіли, що уряд приділяє увагу цьому питання та виділив необхідні кошти. Повідомляється, що на 2023 рік у бюджеті закладено 1,43 млрд грн на тендери та грошові компенсації. В міністерстві наголосили, що незабаром будуть проведені відповідні тендери.

"Початок тендеру на закупівлю "пакунків малюка" заплановано на кінець березня — з тим, щоб вже до кінця квітня підписати договір з майбутнім постачальником, який переможе у тендерній процедурі", — повідомили у Мінсоцполітики.

У міністерстві пояснили, що в перші місяці року не проводили закупівлі, адже збирали інформацію з регіонів, щоб розуміти приблизну кількість необхідних "Пакунків малюка" на 2023 рік.

Окрім того, Міністерство соціальної політики повідомило, що на перше січня у медичних закладах України знаходилось 21,7 тис. "Пакунків малюка", а до 15 березня було використано 7 тис. Таким чином на складах ще є 14,7 тис. одиниць пакунків, що вистачить на 4 місяці, запевняють у міністерстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що родини з новонародженими дітьми не можуть отримати від держави "Пакунок малюка".

Також "Коментарі" писали про наймолодшу маму у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини