Головна Новини Політика внутрішня політика У Мінцифри розказали, скільки вдалося зекономити завдяки “Дії”
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінцифри розказали, скільки вдалося зекономити завдяки “Дії”

У відомстві наголошують: цифровізація допомагає боротися з корупцією

15 грудня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Економічний та антикорупційний ефект від електронних послуг у “Дії” за підсумками 2020-2021 років склав 16,3 мільярди гривень. На кінець поточного року показник зросте до 48 мільярди гривень. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у соцмережі Telegram. 

У Мінцифри розказали, скільки вдалося зекономити завдяки “Дії”

Дія. Фото з відкритих джерел.


Зокрема, завдяки впровадженню Єдиної державної електронної системи вдалося економити державі 3 млрд грн на рік. Міністр цифрової трансформації також зауважив, що цифровізація допомагає долати корупцію. Зокрема, завдяки переведенню в “Дію” сферу будівництва, українці та бізнес більше не змушені платити хабарі за оформлення документів на будівництво. Разом з тим електронні лікарняні дозволяють зекономити 4 млрд гривень щороку, а також заощаджують інший дорогий ресурс — час лікарям та пацієнтам.


За повідомленням Федорова, відомство працює над запуском Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Платформа дозволить заощадити бюджету до 11 млрд грн щороку. Зробити прозорою цю сферу дуже важливо, зауважив міністр, адже на субсидії, пенсії та інші виплати щорічно витрачається найбільше коштів — понад 700 млрд грн, які складно відстежити. 


Міністр цифрової трансформації подякував за підтримку цифрових антикорупційних реформ міжнародним проектам TAPAS (USAID/UK aid), EGAP (Швейцарська агенція розвитку та співробітництва, Фонд Східна Європа) та EU4DigitalUA (ЄС).


Як відомо, сьогодні у “Дії” можна скористатися близько сотнею е-послуг. Зокрема, ми писали, що нещодавно додали дві нові послуги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО): зміна місця реєстрації (якщо переїхали до іншого міста України) та скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому). 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/2695
comments

Обговорення


Новини