Головна Новини Політика внутрішня політика У МінАПК призначать екс-чиновника часів Януковича Канцурака, який не пройшов перевірку НАБУ (документ)
commentss НОВИНИ Всі новини

У МінАПК призначать екс-чиновника часів Януковича Канцурака, який не пройшов перевірку НАБУ (документ)

У НАБУ вважають, що рівень життя Канцурака не відповідає його доходам

31 жовтня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Цього понеділка Кабмін розгляне призначення Віктора Канцурака на посаду держсекретаря Міністерства аграрної політики та продовольства України. Його напередодні пропонував визначити переможцем конкурсу міністр Роман Лещенко, пише dsnews.

У МінАПК призначать екс-чиновника часів Януковича Канцурака, який не пройшов перевірку НАБУ (документ)

Віктор Канцурак - фото з відкритих джерел

Канцурак нібито пройшов всі перевірки та успішно склав співбесіду. Однак, відповідно до листа Національного антикорупційного бюро України до прем‘єр-міністра України Шмигаля, рівень життя Канцурака не відповідає його доходам, що може свідчити про  корупційну складову діяльності чиновника. Після розголосу в ЗМІ призначення перенесли на понеділок – проєкт відповідного наказу вже підготовлено.

У МінАПК призначать екс-чиновника часів Януковича Канцурака, який не пройшов перевірку НАБУ (документ)  - фото 2

За часів Януковича Канцурак очолював департамент заповідної справи у Мінекології та потрапив у поле зору журналістів, коли у складі тендерного комітету міністерства придбав у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH супутникові знімки майже за 50 млн грн, тоді як вітчизняна компанія пропонувала аналогічну послугу за 250 тис. грн. 

Тим не менш у 2015 році Канцураку вдалося пройти люстрацію, після чого він був призначений на посаду. 

Колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяв звернутися  до Національного антикорупційного бюро України щодо перевірки інформації відносно можливої причетності до корупційних діянь тоді ще заступника Міністра екології та природних ресурсів України Віктора Канцурака.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини