Головна Новини Політика внутрішня політика У Львівській області депутати запропонували перейменувати Росію: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львівській області депутати запропонували перейменувати Росію: подробиці

Депутати хочуть називати країну Московія, замість Росія і Російська Федерація

22 грудня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Представники депутатського корпусу Львівської облради внесли пропозицію про перейменування Росії на Московію. Звернення із зазначеною депутатською ініціативною вже направили очільнику нашої країни Володимиру Зеленському та українському  парламенту. Про це інформує  Львівська обласна рада, оприлюднюючи рішення сесії від 21 грудня.

У Львівській області депутати запропонували перейменувати Росію: подробиці

Таке звернення прийняли в облраді (фото з відкритих джерел)

 "Ми, депутати Львівської обласної ради звертаємося до президента України та Верховної Ради з вимогою відновити історичну справедливість і надалі використовувати назву Московія замість Росія і Російська Федерація", — говориться у тексті звернення.

За оприлюдненою інформацією,  нову назву РФ пропонують застосовувати на державному, офіційному, так і громадському рівнях. А ще — в національних медіа. Щодо жителів Росії, то  львівські обранці пропонують називати їх "московитами".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що депутат Львівської міськради малював портрет Путіна під час сесії.Обранець від Львівської громади Юрій Гринів під час сесійного засідання у Львівській міській раді зображав російського президента Путіна. Відеоролик з тим, як розвиває свій мистецький талант представник фракції "Європейської солідарності", виставлене в Telegram "П'ємонт". Поки його колеги розв'язували робочі проблеми життєдіяльності міста, цей депутат ретельно зображав портрет російського очільника зі свого телефона, уважно порівнюючи, чи він схожий з тим, що на екрані. Режисери, що зафільмували цей відеоролик з депутатського життя, говорять, що чекають відповідної реакції депутатської більшості. Зокрема, фракції "Свободи" та інших патріотів.   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Хрестина Полонська

23 грудня 2021, 17:42

Таємниць української історії значно більше! Прочитайте лишень статті блогу "Давня історія українського народу" і будете знати значно докладніше - https://davniaistoriia.blogspot.com Крім крадених назв, на зразок Росія (колишня наша назва держави Рось), там ще витоптана Москвою історія більш давніх держав на теренах України, понищена історія всього слов'янства за три тисячі років! Діти баби Яги (Яхи) в своєму репертуарі...


Новини