Головна Новини Політика внутрішня політика У Феміди у Печерському суді сповзла пов'язка: журналіст про різні запобіжні заходи Медведчуку та Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

У Феміди у Печерському суді сповзла пов'язка: журналіст про різні запобіжні заходи Медведчуку та Порошенко

Володимир Кацман зазначає, що Порошенко був обраний запобіжний захід у вигляді "особистого зобов'язання" - найлегший захід з можливих

26 січня 2022, 14:42
Поділіться публікацією:

Рішення Печерського суду щодо лідера "Опозиційної платформи — За Життя" Віктора Медведчука та п'ятого президента Петра Порошенка не лише викликають сумніви у юридичній компетентності, а ще й мають ознаки політичної заангажованості. Таку думку для 112.ua висловив Заслужений журналіст України Володимир Кацман, коментуючи різні запобіжні заходи для політиків за одним і тим же звинуваченням.

У Феміди у Печерському суді сповзла пов'язка: журналіст про різні запобіжні заходи Медведчуку та Порошенко

Володимир Кацман - фото: 112.ua

"Свого часу дуже радів тому, що звернення "товариш суддя" замінили на "ваша честь". Подобалося мені це словосполучення… Але, як часто у нас буває, заміна слів не завжди означає заміну суті та реальності. "Революційну доцільність" із судів не прибрати, вимовляючи слова про честь. Честь і справедливість суддівському корпусу можуть надати лише чесні та справедливі рішення", — пише Кацман.

Заслужений журналіст зазначає, що вже не перший тиждень вся країна аналізує події у Печерському суді із п'ятим президентом України, а нині народним депутатом Петром Порошенком. Як відомо, за одним і тим же звинуваченням, за однією і тією ж статтею для Петра Порошенка було обрано запобіжний захід у вигляді "особистого зобов'язання" – найлегший запобіжний захід з можливих. Супроводжувалося це дуже дивними подіями в самому суді та навколо нього, але це, наголошує Кацман, окрема тема.

"Зауважу, вже неодноразово в тому ж Печерському суді стосовно народного депутата і лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука за звинуваченнями в подібних або таких же статтях застосовувався запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як відомо, богиня правосуддя Феміда носить на очах пов'язку, що символізує однакове ставлення до всіх, незалежно від зовнішнього вигляду, посади чи звання. Але, на жаль, якось так сталося, що ця пов'язка у Феміди у Печерському суді… випадково чи невипадково сповзла. Хоча та ж генпрокурор Венедиктова, коментуючи невдоволення стороною звинувачення щодо запобіжного заходу для Порошенка, закликала до "справедливості" та дотримання юридичної та конституційної норми "закон один для всіх"", — зазначає Кацман.

Журналіст запитує: "Як же виходить, що несучому на момент "скоєння держзради" всю відповідальність п'ятому президенту України обирається найлегша міра запобіжного заходу, а обвинуваченому за тією ж статтею на той момент рядовому громадянину — цілодобовий домашній арешт? Де тут справедливість і рівність перед законом?"

"Мало того, багато хто не сумнівається: ця вибірковість продиктована лише патологічною острахом дій Віктора Медведчука. Політик не боїться владі говорити правду про дії в країні, цинічну зневагу Конституції, законів, свободи слова та інше. Медведчук – лідер справжньої, а не фейкової опозиції, тому для влади він небезпечний і непередбачуваний, тому вони й боїться, тому й намагаються вигадати звинувачення та "злочини", щоб усунути Медведчука від парламентської роботи у ВР, від діяльності фракції та партії, від політики взагалі", — пише Кацман.

"Якщо влада не хоче остаточно втратити обличчя та честь, то щодо запобіжного заходу Віктору Медведчуку негайно має бути ініційовано засідання з перегляду рішення, а лідер справжньої опозиції – допущений до політичної діяльності, до депутатської роботи у ВР. Ну, якщо владу, звичайно, ще турбує власне реноме...", — резюмує журналіст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини