Головна Новини Політика внутрішня політика У ДПСУ пояснили, що загрожує ухилянтам, які уникають мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ДПСУ пояснили, що загрожує ухилянтам, які уникають мобілізації

Що буде з чоловіками, які виїхали за кордон, щоб не потрапити під мобілізацію. Пояснення від прикордонної служби.

26 вересня 2023, 14:25 comments3487
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що на військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули український кордон чекатиме відповідальність. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання РБК.

У ДПСУ пояснили, що загрожує ухилянтам, які уникають мобілізації

Працівник ДПСУ на кордоні. Фото з відкритих джерел

За словами Демченка, у вересні кількість людей, які перетинають український кордон зменшилась, проте перебуває на високому рівні. Речник ДПСУ заявив, що більшість спроб незаконного перетину кордону відбувається по зеленій ділянці, тобто в місцях поза межами пунктів пропуску. Демченко пояснює, що у разі повернення в Україну такі люди будуть відповідати за порушення.

"Якщо хтось у незаконний спосіб все ж перетнув державний кордон надалі, коли вони повертатимуться, то будуть притягнуті до відповідальності", — сказав речник ДПСУ в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Нагадаємо, що народний депутат від партії "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляв, що Україна зможе здійснити екстрадицію будь-якого українця, який виїхав за кордон за допомогою підроблених документів. Однак фахівець з прав людини Федір Веніславський пояснив, що Україна не зможе масово повертати військовозобов'язаних чоловіків через процедуру екстрадиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни Європейського Союзу озвучили свою позицію щодо можливої видачі ухилянтів від мобілізації для України через запит про екстрадицію.

Також "Коментарі" писали, що соціологічна компанія Active Group провела дослідження щодо думки українців про потребу мобілізації військовозобов'язаних чоловіків, які не хочуть йти до армії та уникають проходження військової комісії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Pol

28 вересня 2023, 08:11

Валера, коли ви залишили громадянство України, то в правовому полі для України на її території - ви її громадянин. це один з наслідків (хитрожопства) подвійного громадянства. Якось так

Pol

28 вересня 2023, 08:08

..... у разі повернення. А ніхто і не повернеться! проте нашим можновладцям мабуть це і потрібно. хоча 50 тис, навіть 250 тис. великої погоди не зроблять. а от через такі заяви - не приїдуть мільйони, бо хто його знає, що керманичі ще придумають.... тим, хто зараз за кордоном, хіба погрозять пальчиком та "виявлять стурбованість", бо механізму повернення немає. люди просто відмовляться від громадянства :(

Валера

27 вересня 2023, 10:51

А это нормально если я снят с военного учета в 2019 году и служил в армии другой страны, вернулся забрать родителей. А меня на отрез теперь не выпускают, нужна отметка из военкомата, а там говорят "нам такие нужны"! хотя военный билет из другой страны.

Дмитро

27 вересня 2023, 07:16

Тобто, ще - (минус) один привід, щоб повертатись. Якщо людина спромоглася десь за кордоном зачепитися, знайти роботу, то таки "запрошення", я вважаю, будуть дуже стимулювати, щоб повернуться. Та чоловік, скоріш за все, свю сім'ю до себе перетягне. Якщо, звісно, вони вже не об'єдналися, бо дружина раніши виїхала. А відновлювати та відбудовувати Україну після перемоги буде сам пан Демченко, власними ручками. Так? Я, таки, дуже хочу на це подивитись.

ІВАН

26 вересня 2023, 20:49

ВІДСОСУТЬ У ВСІХ ПРИЇЗЖАЮЧИХ


Новини