Головна Новини Політика внутрішня політика У держбюджеті на 2022 рік збільшили видатки на президента, Раду та уряд: скільки це коштуватиме українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У держбюджеті на 2022 рік збільшили видатки на президента, Раду та уряд: скільки це коштуватиме українцям

Збільшення на 2022 рік становить понад 206 млн. гривень

1 грудня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Уряд в новому документі – проекті  про державний бюджет на наступний рік в другому читанні збільшив грошові відрахування для президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів. Збільшення на 2022 рік становить понад 206 млн. гривень. Це зазначено в оприлюдненому проекті майбутнього бюджету країни, який розміщений на сайті парламенту.

У держбюджеті на 2022 рік збільшили видатки на президента, Раду та уряд: скільки це коштуватиме українцям

Видатки на утримання чиновників зростуть ( фото з відкритих джерел)

 Як значиться в оприлюдненому проекті документу, кошти загального фонду державного бюджету на український парламент в новому році становлять 2,683 млрд гривень.  Ці видатки збільшені після першого читання  документу, загалом, на 3,2%.

Державні кошти, які передбачені на утримання президента і Офіс президента збільшаться на 1,2%  і становитимуть 1,088 млрд гривень.

Так само, будуть більшими і кошти бюджету, які передбачені для Секретаріату Кабінету міністрів України. Вони  виростуть на 9,0%  і в загальній сумі становитимуть  1,330 млрд гривень.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як зростуть основні видатки держбюджету-2022Відомо скільки коштів закладено в держбюджет на кожну із основних сфер життєдіяльності українців. На фінансування медицини передбачено більше коштів, ніж у 2021-му — 197 мільярдів гривень. За словами прем'єра, така сума фінансування дозволить підвищити рівень мінімальної заробітної плати медикам. Зокрема, мінімально лікар має отримувати 20 тисяч гривень, а середня зарплата лікарів має перевищувати суму в 22,5 тисячі гривень за місяць. На потреби освіти буде закладено 186 мільярдів гривень. Передбачається, що кошти покриють витрати на виплати заробітних плат освітянам та стипендій студентам, які підвищили у півтора — два рази. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини