Головна Новини Політика внутрішня політика У ДБР відзвітували, скільки хабарів отримали чиновники у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У ДБР відзвітували, скільки хабарів отримали чиновники у 2021 році

Чиновники вкрали 20,8 млн гривень

16 вересня 2021, 17:26
Поділіться публікацією:

За 8 місяців 2021 року чиновники отримали 20,8 млн гривень хабарів, повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР).

У ДБР відзвітували, скільки хабарів отримали чиновники у 2021 році

Корупція у цифрах, фото ДБР

Найбільшу суму неправомірної вигоди отримали чиновники в Києві на суму 8,8 млн гривень. В інших регіонах ситуація наступна: Харківська область — 1,8 млн гривень, Київська область — 1,7 млн гривень, Одеська область — 1,4 млн гривень, Тернопільська область — 1,1 млн гривень.

Загальний розмір збитків від неправомірних дій чиновників для України склав 167 млн гривень. Також слідчі ДБР заарештували майна на суму 365 млн гривень. Найбільші збитки у кримінальних провадженнях задокументовані в Києві — понад 77 млн гривень, в Одеській області — понад 27 млн гривень і у Вінницькій області — майже 20 млн гривень.

482 особам ДБР повідомило про підозру у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень. З них 282 людини отримали повідомлення про підозру в корупції.

"З початку поточного року завдяки роботі ДБР до суду направлено обвинувальні акти по 429 людям, з них 232 особи звинувачуються за статтею одержання неправомірної вигоди (ст. 368 КК України). Серед резонансних справ за 8 місяців 2021 слід виділити наступні: слідчі ДБР завершили досудове розслідування за фактом вимагання 13,5 млн гривень за повернення захопленого підприємства; в суд направили обвинувальний висновок у відношенні податківця, який вимагав 1 млн гривень хабаря у підприємниці; судити слідчого Нацполіції Донецької області, який вимагав 140 тис. гривень за уникнення покарання за смертельної ДТП", — йдеться у повідомленні ДБР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про перспективи справи проти Порошенка. Начальник третього відділу Управління з розслідування кримінальних злочинів, скоєних посадовими особами, Олег Корецький заявив, що більшість справ проти Петра Порошенка — безперспективні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини