Головна Новини Політика внутрішня політика У чому секрет медіапопулярності Зеленського і Медведчука, - Тетяна Чугаєнко
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому секрет медіапопулярності Зеленського і Медведчука, - Тетяна Чугаєнко

Медіа-експерт вважає, що влада зробила усе для зростання популярності опозиційних політиків

10 червня 2021, 20:11
Поділіться публікацією:

Рейтинги медіапопулярності останнім часом стали важливим показником того, хто з політиків найбільш цікавий як для ЗМІ, так і для пересічних українців. Так медіа-експерт Тетяна Чугаєнко у своїй колонці для порталу "Кореспондент" прокоментувала рейтинг найпопулярніших українських політиків у медіа, підготовлений однією з київських піар-компаній.

У чому секрет медіапопулярності Зеленського і Медведчука, - Тетяна Чугаєнко

Популярність Віктора Медведчука

"Найпопулярнішими політиками в травні 2021 року стали президент Володимир Зеленський і головний опозиціонер Віктор Медведчук. Крім того, в десятці також тримається п'ятий президент Петро Порошенко. З інших перших осіб у топ-10 входить прем'єр-міністр Денис Шмигаль", — написала медіае-ксперт Тетяна Чугаєнко.

На думку експерта, генпрокурор Ірина Венедіктова виявилася на 9 позиції рейтингу здебільшого завдяки "справі Медведчука".

"Багато ЗМІ з іронією описали ситуацію, коли Медведчук приїхав в Офіс генпрокурора, щоб ознайомитися з висунутими проти нього звинуваченнями, а Венедіктова закрилася у приймальні, ніби злякалася головного опозиціонера. Ну а "побиття немовлят", яке Медведчук зі своїми адвокатами влаштував прокурорським у суді , перетворило Офіс генпрокурора в об'єкт глузувань", — зазначає Чугаєнко.

Медіа-експерт пише в колонці, що Віктор Ляшко, якого в травні з подачі уряду призначили міністром охорони здоров'я, повинен нести таку ж відповідальність за провал вакцинації, як і його попередник Максим Степанов.

"Але з політичної точки зору відбулася важлива зміна, тому що людину Коломойського (олігарх Ігор Коломойський, — ред.) замінили на представника "соросят" і "супрунят", — аргументує автор.

Щодо лідерів рейтингу, вважає Чугаєнко, то після запуску політичних репресій щодо Віктора Медведчука влада тільки сприяла зростанню його популярності.

Крім того, особливо "феєричним" експерт називає перше засідання суду щодо обрання запобіжного заходу для опозиційного політика, під час якого суддя В'ячеслав Підпалий публічно відчитав прокурорів, які прийшли в суд без доказів і зачитали фразу з привітального листа глави греко-католиків Андрея Шептицького на адресу "переможної німецької армії".

Чугаєнко нагадує, що президент Володимир Зеленський, який посів перше місце в рейтингу медіапопулярності, у травні дав підсумкову пресконференцію під назвою "Два роки каденції". Експерт звертає увагу на те, що журналістів на цей захід запрошували вибірково, залишаючи поза увагою тих, хто може поставити незручні питання главі держави.

"Оточення організувало для Зеленського пресконференцію у форматі "теплої ванни", куди не допустили інших "Страна", телеканал "Перший незалежний" та інші опозиційні ЗМІ. А запрошені журналісти, на кшталт Василя Голованова й інших, не ризикнули поставити Зеленському "гострі питання". Наприклад, коли влада почне виконувати обіцянку про "кінець епохи бідності", чому при Зеленському триває війна на Донбасі і підвищують тарифи точно так же, як при Порошенку", — резюмувала блогер.

Нагадаємо, експерт розповів, яку мету переслідує поява "плівок Медведчука".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини