Головна Новини Політика внутрішня політика ТСК УЗ не дає правову оцінку діям попередніх керівників і членів наглядової ради
commentss НОВИНИ Всі новини

ТСК УЗ не дає правову оцінку діям попередніх керівників і членів наглядової ради

З 2017 року в Укрзалізниці почалось максимальне зростання збитків

15 березня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Проект створення тимчасової слідчої комісії охоплював дії керівників і членів наглядової ради "Укрзалізниці" 2017-2020 років. На момент подачі проекту в ВРУ ревізори знайшли порушення, які призвели до втрати рекордної суми в 12 млрд гривень. У пояснювальній записці були згадані всі керівники УЗ і члени наглядової ради, які привели до такого занепаду УЗ.

ТСК УЗ не дає правову оцінку діям попередніх керівників і членів наглядової ради

Укрзалізниця - фото з відкритих джерел

Починаючи з 2017 року керівництво, включаючи наглядову раду, показувало стрімке падіння і максимальне зростання збитків УЗ. До 2020 року тільки за мінімальною оцінкою сума порушень, яку виявили ревізори, склала більше 12 млрд.

Частка участі державного підприємства в сфері залізниці впала до рекордних 15%, інше перейшло в приватні руки, менш ніж за 3 роки під керівництвом Кравцова і наглядової ради.

На кінець 2020 року, частку участі в сфері перевезень вдалося наростити з 15% до 24% і за 2021 планувалося довести до 41%, практично до рівня 2017 року, коли і почався стрімкий спад.

Але не дивлячись на позитивну тенденцію нинішнього керівництва, ТСК перестала розглядати діяльність керівництва і наглядової ради 2017-2020 років, які привели до такого стану "Укрзалізницю".

Про це заявила депутат Юлія Гришина на недавніх зборах ТСК і повідомила про це у себе в Facebook і Telegram-каналі.

Також ТСК проігнорувала, що діями і постановами наглядової ради в лютому, були припинені реформи в "Укрзалізниці".

"Український союз промисловців і підприємців стурбований останнім рішенням наглядової ради АТ "Укрзалізниця" про зупинку реформування "Укрзалізниці", — повідомили в УСПП.

І направили відповідне звернення і безпосередньо до Гришиної, ТСК і Кабінету Міністрів України. Замість цього Гришина взяла до уваги заяву організації "Антикорупційний інститут", яка почала існувати вже після того, як заява Гришиної з'явилася в ЗМІ.



Читати повністю на https://enovosty.com/news_economy/full/1503-vsk-uz-ne-rassmatrivayut-dejstviya-predydushhix-rukovoditelej-i-chlenov-nabsoveta



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини