Головна Новини Політика внутрішня політика Ткаченко просить Кабмін виділити 2 млрд грн на боротьбу за виживання української культури після кризи
commentss НОВИНИ Всі новини

Ткаченко просить Кабмін виділити 2 млрд грн на боротьбу за виживання української культури після кризи

За останніми підрахунками Мінкульту, представники творчих професій в Україні втратили від 10 до 20 млрд за весь період коронавірусноЇ кризи

9 червня 2020, 14:42
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства культури Олександр Ткаченко написав запит прем'єр-міністру України Денису Шмыгалю з проханням про возобнавлении фінансування творчої та креативної індустрії в країні, у зв'язку з високими втратами цій галузі за період національного карантину. Про це Ткаченко написав на своїй сторінці в Facebook.

Ткаченко просить Кабмін виділити 2 млрд грн на боротьбу за виживання української культури після кризи

"За нашою оцінкою, від 10-20 млрд. грн. втратили креативні індустрії під час кризи. Тому зараз стоїть питання виживання", — уклав глава Мінкульту.

Також Ткаченко додав, що для початку він просить про виділення коштів з держбюджету для підтримки життєдіяльності культури в розмірі 2 млрд грн., підкресливши, що буде лобіювати процес оперативного прийняття цього рішення.

"Далі ми створимо концепцію, кому виділяються ці кошти. Питання на порядку денному, відразу беремося за нього після повернення фінансування", — резюмував міністр.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава Мінкульту Олександр Ткаченко зазначив необхідність переглянути список фільмів, заборонених до показу на території України у зв'язку з політичними переконаннями акторів, які виконують у них роль.

"На мій погляд, той факт, що кому-то заборонений в'їзд, не може служити одномоментно підставою для того, щоб стрічки, в яких брали участь ці актори, були заборонені. Підкреслюю, мова не йде про присутність на ринку цих артистів. Мова стосується аудіовізуальних творів", — зазначив Ткаченко.

Також до звернення глави Мінкульту до уряду за виділенням коштів для допомоги вітчизняним працівникам творчих професій, прем'єр-міністру Денису Шмыгалю аналогічне прохання адресував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини