Головна Новини Політика внутрішня політика Тема атаки на ЗМІ і репресій проти опозиції на чолі з Медведчуком буде все активніше звучати на Заході - Акімова
commentss НОВИНИ Всі новини

Тема атаки на ЗМІ і репресій проти опозиції на чолі з Медведчуком буде все активніше звучати на Заході - Акімова

Чим далі, тим більше ця тема буде розвиватися по висхідній, - Акімова

24 вересня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Публікація статті російського економіста і соціолога Владислава Іноземцева в The Independent означає, що атака української влади на ЗМІ та репресії проти опозиції — це "гаряча тема" для західної преси. Про це пише журналіст Галина Акімова на сайті "Кореспондент".

Тема атаки на ЗМІ і репресій проти опозиції на чолі з Медведчуком буде все активніше звучати на Заході - Акімова

Владислав Іноземцев

Акімова повідомляє, що автор статті під промовистою назвою "Не можна допустити, щоб авторитаризм пустив коріння — де б то не було" — це відомий російський ліберальний економіст і соціолог Владислав Іноземцев, до якого прислухаються на Заході.

"Іноземців — політичний опонент Володимира Путіна і нинішньої російської влади. Простий приклад: 19 вересня — це останній день виборів до Держдуми РФ. Іноземцев — один з тих, хто закликав до бойкоту виборів до Державної Думи. У березні 2020 року Іноземцев був у складі групи прозахідних лібералів, які підписали звернення до громадян Росії із закликом голосувати проти поправок до Конституції, запропонованих Володимиром Путіним. У 2010 році Іноземцев був одним з тих, хто підписав відоме звернення "Путін повинен піти", — характеризує вона автора статті.

"Найголовніше, що Іноземцев відомий на Заході, тому до його голосу прислухаються і в Вашингтоні, і в Брюсселі, і в Парижі, і в Берліні", — додає журналіст.

Автор починає свою статтю з тези про те, що сьогодні свобода слова піддається нападкам у всіх частинах світу. В якості одного з прикладів Іноземцев призводить сучасну Україну, де влада за допомогою механізму санкцій закрила три телеканали ( "112 Україна", NewsOne, ZIK) та Інтернет-сайт "Країна" ", — зазначає Акімова.

"Також автор The Independent наводить приклад санкцій як неправового способу зводити рахунки з політичними опонентами. Іноземцев підкреслює, що в цілому українська влада оголосила санкції проти близько 100 громадян України, починаючи з опозиційного лідера Віктора Медведчука ", — підкреслює журналіст.

"За словами Іноземцева, Захід повинен утримати Україну від сповзання в авторитаризм, інакше побачить, як всі його зусилля по реформуванню пішли прахом", — уточнює журналіст.

У зв'язку з цим Акімова прогнозує, що тема атаки на свободу слова і репресій проти опозиції на чолі з Віктором Медведчуком буде все активніше звучати в західних ЗМІ.

"Як слід розуміти статтю відомого російського ліберала Владислава Іноземцева, шанованого в країнах Заходу? Стаття в The Independent означає, що тема атаки на свободу слова і репресій проти опозиції на чолі з Медведчуком, які здійснює українська влада, як і раніше є "гарячою темою" у західних ЗМІ. І все говорить про те, що чим далі, тим більше ця тема буде розвиватися по висхідній ", — робить прогноз журналіст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини