Головна Новини Політика внутрішня політика Свобода слова в Україні під загрозою: Шуфрич звернувся до глав МЗС європейських держав
commentss НОВИНИ Всі новини

Свобода слова в Україні під загрозою: Шуфрич звернувся до глав МЗС європейських держав

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова просить західні країни вплинути на українську владу, щоб захистити свободу слова в Україні

9 лютого 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич написав відкритий лист до низки міністрів закордонних справ європейських країн, які відвідують Україну, і розповів про ситуацію зі свободою слова в країні. Як передає видання "Коментарі", про це пише сайт телеканалу "NewsOne".

Свобода слова в Україні під загрозою: Шуфрич звернувся до глав МЗС європейських держав

Нестор Шуфрич. Фото: сайт каналу NewsOne

Наголошується, що листи отримали міністр закордонних справ Німеччини Аннален Бербок, міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг, міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський, міністр закордонних справ Словацької Республіки Іван Корчок.

Шуфрич звернув увагу європейських політиків на дії української влади, яка за рішенням РНБО закриває незалежні телеканали – "112 Україна", NewsOne та ZIK, хоча зробити це в Україні можна лише після рішення суду. Після позасудового закриття телеканалів "Перший Незалежний" та UkrLive таких мовників стало вже п'ять.

Також нардеп звернув увагу і на дії платформи YouTube, яка пішла на поводу у невмотивованих звернень української влади та закрила акаунти телеканалів UkrLive та "Перший Незалежний", які об'єднали колективи раніше закритих ЗМІ.

Політик заявив, що не припинить боротьбу за свободу слова в Україні та має намір придбати ще один телеканал, щоб дати журналістам роботу. Однак він може стати шостим мовником, який незаконно закриє влада.

"У цьому й полягає предмет мого листа та головне питання, яке слід терміново винести на публічне обговорення: яким чином можна убезпечити українських журналістів та захистити свободу слова в Україні?", — звернувся Нестор Шуфрич до європейських міністрів та попросив порушити це питання під час зустрічей з представниками української влади.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Шуфрич підтвердив, що після слів щодо обміну сумнівів у невинності Медведчука вже немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини