Головна Новини Політика внутрішня політика Суддя може абсолютно законно звільнити Медведчука з-під домашнього арешту, — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Суддя може абсолютно законно звільнити Медведчука з-під домашнього арешту, — експерт

Медведчук має вийти під особисте зобов'язання і продовжити працювати народним депутатом, вважає Віталій Журавський

7 липня 2021, 17:26
Поділіться публікацією:








Слідчий суддя у справі народного депутата України, голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука має всі законні підстави скасувати політику домашній арешт. За словами доктора юридичних наук Віталія Журавського, це пов'язано із пропущеними термінами подачі прокурорами до суду клопотання про продовження запобіжного заходу, повідомляє "Перший Незалежний.

Суддя може абсолютно законно звільнити Медведчука з-під домашнього арешту, — експерт

Віталій Журавський про домашній арешт Віктора Медведчука. Фото із відкритих джерел

"Я хотів би вам сказати одне — що прокуратура пропустила термін подачі клопотання про продовження терміну тримання під домашнім арештом народного депутата Віктора Медведчука. Якби від Генеральної прокуратури були нові епізоди, то вона мала можливість це зробити в чітко визначений термін, відповідно до кримінально-процесуального кодексу, який встановлює, що клопотання про продовження строку тримання під вартою подається не пізніше, ніж за 10 днів до закінчення дії попередньої постанови про утримання під вартою. Сьогодні яке число? Сьоме. А закінчується дев'ятого. Тобто зрозуміло, що суддя тепер має всі законні підстави звільнити Медведчука з-під домашнього арешту", — сказав Віталій Журавський.

Також фахівець відзначив, що Медведчука слід звільняти не інакше, як під особисте зобов'язання.

"Вчасно не внесене до суду клопотання про продовження запобіжного заходу народному депутату Медведчуку. Він має бути звільнений під особисте зобов'язання. Він же нікуди не тікав, не ховався від слідства і має зараз законні підстави виконувати обов'язки народного депутата. Це право дав йому народ і ніхто з влади не має права його відбирати", — зазначив Віталій Журавський.

Нагадаємо, народний депутат від "Опозиційною платформи — За життя" Ренат Кузьмін повідомляв, що Печерський райсуд прийняв рішення про продовження строків слідства у справі Віктора Медведчука. За словами політика, самого Медведчука викликали до суду за 48 хвилин до початку засідання, а судді нібито за 10 хвилин, без його присутності, розглянули сім томів справи.

Також "112.юа" інформував, що перший заступник генерального прокурора Роман Говда, ймовірно, переступив закон, не подавши вчасно клопотання про продовження запобіжного заходу у справі Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини