Головна Новини Політика внутрішня політика Суд випустив під заставу екс-прокурора Одеської області Жученка, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд випустив під заставу екс-прокурора Одеської області Жученка, - ЗМІ

Олега Жученка підозрюють у махінаціях із землею

29 жовтня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Колишнього прокурора Одеської області Олега Жученка, підозрюваного у масштабній справі про махінації із землею, та зловживання при отриманні службового житла, суд випустив під заставу у розмірі 2,6 млн грн. Про це повідомляє видання "Факти".

Суд випустив під заставу екс-прокурора Одеської області Жученка, - ЗМІ

Суд. Фото з відкритих джерел

"Суть справи полягає в тому, що правоохоронні органи в особі НАБУ та САП підозрюють мера Одеси Геннадія Труханова, колишнього обласного прокурора Олега Жученка та низку чиновників одеської міськради в участі у злочинному угрупуванні, яке, за версією антикорупційних органів, приватизувало міські землі без конкурсу під забудову, що завдало міському бюджету Одеси збитків на приблизно 689 млн грн", — йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що Жученко отримав службове житло від мерії, за версією слідства — за своє сприяння та бездіяльність.

"Квартиру отримав і його заступник (на той момент) Добросердов Артур, який сьогодні обіймає посаду заступника начальника ДСУ Нацполіції України. Лобіював на цю посаду Добросердова перший заступник голови МВС Євген Єнін, у якого Жученко за випадковим збігом обставин опинився в радниках, але після підозри НАБУ зник", — наголошується в повідомленні.

Видання, посилаючись на інформацію від джерела в НАБУ, повідомляє, що Жученка начебто готували на посаду керівника слідства Нацполіції.

"І детективи, знаючи про це, планували притягнути його до відповідальності вже на новій високій посаді", — наголошується у публікації.

Як повідомлялося, О.Жученко є одним із підозрюваних у справі мера Одеси Геннадія Труханова, яке розглядається зараз у Вищому антикорупційному суді України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини