Головна Новини Політика внутрішня політика Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування

В Україні існують більш серйозні проблеми, але влада переводить акцент на протистояння з лідером «ОПЗЖ»

24 червня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Судовий розгляд стосовно лідера політичної сили "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку є спробою чиновників переключити увагу українців з реальних проблем. Такої думки дотримуються 62,8% українців, які взяли участь в соціальному дослідженні ГО "Інститут соціології громадянського суспільства", повідомляє "112.юа".

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування

Віктор Медведчук. Фото із відкритих джерел

Опитування проводилося на замовлення американської компанії WEST MARKET INDUSTRIAL LLC (США) в період із 18 по 22 червня 2021 року.

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування - фото 2

Відзначимо, що 58,5% респондентів уважно стежать за розвитком ситуації навколо справи Віктора Медведчука протягом декількох останніх тижнів.

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування - фото 3

32,6% опитаних українців переконані, що рішення суду щодо політика є несправедливим, а запобіжний захід — важчий, ніж ступінь звинувачення. Більш того — 31,2% вважають, що Медведчука повинні були відпустити в залі суду.

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування - фото 4

Цікаво, що разом із цим 52,8% респондентів впевнені: судовий процес буде затягнутим і реального рішення не отримає. Значна частина опитаних, 31,7%, вважають, що, зрештою, судді винесуть Віктору Медведчуку виправдувальний вирок.

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування - фото 5

55,6% українців впевнені, що народний депутат не винен і має бути виправданий, а також відновлений в усіх правах. При цьому 65,8% респондентів вважають, що всі ці події приведуть до збільшення рейтингу Віктора Медведчука і "Опозиційної платформи — За життя".

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування - фото 6

Суд над Медведчуком понад 60% українців вважають маніпуляцією влади — опитування - фото 7

В опитуванні, проведеному ГО "Інститут соціології громадянського суспільства", взяли участь 3000 респондентів віком від 18 років. Телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера брали у жителів усіх областей України, крім тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Помилка репрезентативності соцдослідження не перевищує 2,8%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини